Τρίτη, 24 Ιουλίου 2012

SPIEGEL: "Ακρόπολις Aντίο.. πρέπει να φύγεις...!"


"Acropolis Adieu, You've Got to Go!"
Νέα κερδοσκοπία ελληνικής εξόδου από τη ζώνη του ευρώ έπληξε τις χρηματοπιστωτικές αγορές τη Δευτέρα, μετά τις δηλώσεις ΔΝΤ και των κύριων πιστωτών όπως η Γερμανία ότι, είναι αποφασισμένοι να αρνηθούν περαιτέρω ενίσχυση. 

Γερμανικοί σχολιαστές μέσων ενημέρωσης δεν θεωρούν πως η Ελλάδα μπορεί να αποφύγει την εγκατάλειψη από το ευρώ - και λένε ότι η Αθήνα φταίει η ίδια κατά κύριο λόγο.
Το ευρώ υποχώρησε στο χαμηλότερο επίπεδο σε διάστημα δύο ετών, φθάνοντας 1,2081 δολάρια τη Δευτέρα,

λόγω των φόβων της αγοράς για ελληνική έξοδο από το ευρώ και το αίτημα από τις ισπανικές περιφέρειες για οικονομική ενίσχυση, που προκάλεσε η κερδοσκοπία στην Ισπανία ενδέχεται να χρειαστεί να ζητήσει την πλήρη διάσωση.
Αναφορές ότι το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, η Γερμανία και άλλοι μεγάλοι δανειστές δεν είναι διατεθειμένοι να επεκτείνουν τη χορήγηση νέων ενισχύσεων προς την Ελλάδα στην κορυφή του δεύτερου πακέτου διάσωσης των 130 δις € (157 δισεκατομμυρίων δολαρίων), που συμφωνήθηκαν νωρίτερα αυτό το έτος, έχουν πυροδοτήσει νέες εικασίες ότι η χώρα όπου η ευρώ κρίση ξέσπασε το 2010, ενδέχεται να χρειαστεί να κηρύξει πτώχευση και αυτό το φθινόπωρο να εγκαταλείψει το ευρώ.
Η ελληνική κυβέρνηση έχει ζητήσει από τους δανειστές να μαλακώσουν τους όρους της διάσωσης και να της δώσουν περισσότερο χρόνο για να εφαρμοστούν οι μεταρρυθμίσεις και περικοπές του προϋπολογισμού που της ζητήθηκαν. Αλλά αυτό θα απαιτούσε πιθανώς την χορήγηση ακόμα περισσότερης βοήθειας προς την Ελλάδα, το οποίο η Γερμανία και το ΔΝΤ φέρεται να μην είναι πλέον διατεθειμένοι να κάνουν.
Σχολιαστές Γερμανικών μέσων ενημέρωσης αναφέρουν ότι μια ελληνική χρεοκοπία φαίνεται όλο και πιο πιθανή και ότι, παρά τα λάθη που έγιναν στη διαχείριση των κρίσεων στην Ευρώπη κατά τα τελευταία δύο χρόνια, η ίδια η Ελλάδα ευθύνεται για τα προβλήματά της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.