Αν δεν ξέρετε κ. Χατζηδάκη για την Hochtief.. ρωτήστε τον Πρόεδρο της Βουλής, τους κκ. Δένδια, Βρούτση, Τασούλα, Τζαβάρα, Παυλόπουλο και Ντινόπουλο...

Ρωτήστε τους γιατί αυτοί ξέρουν...
μιας και ένα χρόνο πριν υπέγραψαν στις 14/6/2011, μαζί με τον Πάνο Καμμένο και τον Κώστα Μαρκόπουλο επερώτηση βόμβα για το φέσι της Hochtief που δεν πληρώνει ΦΠΑ για δέκα χρόνια..
Διαβάστε το κείμενο της σχετικής ερώτησης:

Ερώτηση κατατέθηκε από τον βουλευτή της Ν.Δ. Ν. Ευβοίας Κώστα Μαρκόπουλο και τον Πάνο Καμμένο μαζί με άλλους 11 βουλευτές της ΝΔ, στις 14 Ιουνίου, για το χρέος των 500 εκ ευρώ της ΔΑΑ – Hochtief. Το κείμενο της ερώτησης είναι το ακόλουθο:
ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς: Υπουργό Οικονομικών, κ. Γεώργιο Παπακωνσταντίνου
ΘΕΜΑ: Αληθεύει ότι η εταιρία «Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών», της οποία κύριος μέτοχος είναι η γερμανική Hochtief, αρνείται να καταβάλει συσσωρευμένα χρέη ΦΠΑ δέκα ετών;
Στο φύλλο της 12ης Ιουνίου, 2011 της εφημερίδας «Παρόν», αποκαλύπτονται στοιχεία σχετικά με ένα συσσωρευμένο χρέος ΦΠΑ από το 2001 μέχρι και σήμερα, της εταιρίας «Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών», της οποία κύριος μέτοχος είναι η γερμανική Hochtief. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η εταιρεία φέρεται να μην καταβάλλει στο Δημόσιο το ΦΠΑ τον οποίο έχει εισπράξει, επικαλούμενη το επιχείρημα ότι έχει δικαίωμα συμψηφισμού, δικαίωμα που όμως δεν προκύπτει από πουθενά.
Με βάση τα αναφερόμενα στο δημοσίευμα και τη συμπληρωματική έκθεση ελέγχου φόρου προστιθέμενης αξίας που συνέταξε το Ειδικό Συνεργείο Ελέγχου (βάσει της εντολής 1/7-3-2005) μόνο για τα έτη 2001, 2002 και 2003, ο οφειλόμενος ΦΠΑ ανέρχεται σε 150.295.602,1 ευρώ, ενώ εκτιμάται ότι η συνολική οφειλή ξεπερνά τα 500.000.000 ευρώ.
Μάλιστα, με την υπ’αριθμ. 162/1997 γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους (ΝΣΚ), αλλά και την αντίστοιχη απόφαση του στις 3/11/2009, όπου συνεδρίασε το Στ’ Τμήμα και έκρινε ότι δεν συντρέχουν λόγοι αλλαγής της αρχικής γνωμοδότησης του 1997, η οποία και είχε γίνει δεκτή από τον Υπουργό Οικονομικών (ΠΟΛ 1190/1997), αλλά και δεν είχε διαφοροποιηθεί η κατάσταση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Το δε ΝΣΚ είχε κατ’ επανάληψη ενημερώσει (και το Νοέμβριο του 2009) τη Γενική Γραμματεία Φορολογικού και Τελωνειακών Θεμάτων του Υπουργείου Οικονομικών, με το υπ’αριθμ. πρωτ. 941/6-11-2009 έγγραφο.
Στη συνέχεια, στις 30 Απριλίου του 2010, η Γενική Διεύθυνση Φορολογίας, με το υπ’αριθμ. πρωτ. Δ1471056436 ΕΞ 2010 προς το Ειδικό Συνεργείο Ελέγχου, ευθαρσώς αναφέρει ότι δεν τίθεται ζήτημα απαλλαγής της εταιρίας «Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών» από την καταβολή ΦΠΑ και ότι με βάση την αρχική γνωμοδότηση 162/1997 του ΝΣΚ, δεν υπάρχει λόγος έκδοσης νέας γνωμοδότησης.
Η δε αίτηση ανακοπής και αναστολής καταβολής του ΦΠΑ που κατέθεσε η εταιρία «Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών» στο Διοικητικό Εφετείο απορρίφθηκε και κατόπιν τούτου, αναγκάστηκε να καταβάλει το προβλεπόμενο από το νόμο 25% του βεβαιωμένου ΦΠΑ για τα έτη 2001, 2002 και 2003, δηλαδή 37.573.900,53 ευρώ. Το υπόλοιπο ποσόν του βεβαιωμένου ΦΠΑ, καθώς και τα προβλεπόμενα από το νόμο πρόστιμα για τις καθυστερήσεις, παραμένει ανείσπρακτο δέκα χρόνια μετά!
Με βάση τα έσοδα των τριών χρόνων 2001 -2003 και αναλογικούς υπολογισμούς για τα επόμενα έτη μέχρι και το 2010, το ελάχιστο ποσό που προκύπτει ξεπερνά τα 350 εκατ. Ευρώ, ειδικά αν συνυπολογίσει κανείς την αύξηση των εσόδων του Αερολιμένα.
Με βάση τα παραπάνω δεδομένα,
Ερωτάται ο κ. Υπουργός
1. Αληθεύει ότι η εταιρία «Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών» αρνείται να καταβάλει το ΦΠΑ, το οποίο και εισπράττει από το έτος 2001;
2. Γιατί δεν έχουν ενεργοποιηθεί οι σχετικές ποινικές διατάξεις;
3. Έχουν βεβαιωθεί τα ποσά του οφειλόμενου ΦΠΑ για τα έτη 2004 έως και σήμερα; Σε τι ενέργειες έχουν προβεί οι αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου σας για να εισπράξουν τα οφειλόμενα ποσά;
4. Ποιές ενέργειες και με τι χρονοδιαγράμματα έχουν προγραμματιστεί από το Υπουργείο Οικονομικών για την είσπραξη του ΦΠΑ από τηνεταιρία «Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών»;
Οι ερωτώντες Βουλευτές
ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΣ 
ΤΖΑΒΑΡΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ ΠΡΟΚΟΠΗΣ 
ΝΤΙΝΟΠΟΥΛΟΣ ΑΡΓΥΡΗΣ
ΚΑΜΜΕΝΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ 
ΤΑΣΟΥΛΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
ΚΟΛΛΙΑ ΤΣΑΡΟΥΧΑ 
ΜΑΡΙΑ ΒΟΖΕΜΠΕΡΓΚ ΕΛΙΖΑ
ΔΕΝΔΙΑΣ ΝΙΚΟΣ 
ΙΑΤΡΙΔΗ ΤΣΑΜΠΙΚΑ
ΜΕΙΜΑΡΑΚΗΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ
ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΗΣ ΚΩΣΤΑΣ
ΒΡΟΥΤΣΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

Σχόλια

  1. ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΣ
    ΚΑΜΜΕΝΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
    ΚΟΛΛΙΑ ΤΣΑΡΟΥΧΑ
    ΙΑΤΡΙΔΗ ΤΣΑΜΠΙΚΑ


    Τυχαίο;
    Δεν νομίζω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.