Τρίτη, 24 Ιουλίου 2012

Η CSU υπέρ σταδιακής επαναφοράς της δραχμής

Συγκεκριμένα βήματα εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ προτείνει ο γενικός γραμματέας των Βαυαρών Χριστιανοκοινωνιστών Αλεξάντερ Ντόμπριντ σε συνέντευξή του προς τη Welt της Κυριακής.
Ο γγ. της CSU Alexander Dobrindt προτείνει μια σταδιακή αποχώρηση της Ελλάδας από την ευρωζώνη. «Το ελληνικό κράτος θα έπρεπε να αρχίσει από τώρα να πληρώνει τους μισούς μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων, τις συντάξεις και άλλες δαπάνες σε δραχμές», δηλώνει στην γερμανική εφημερίδα Welt am Sonntag.
O χριστιανοκοινωνιστής πολιτικός θεωρεί αυτόν τον «ήπιο δρόμο» επιστροφής στο παλιό νόμισμα καλύτερο από μια σκληρή τομή. «Η δραχμή ως παράλληλο νόμισμα θα έδινε την ευκαιρία να επέλθει οικονομική ανάπτυξη», λέει χαρακτηριστικά ο Ντόμπριντ .


«Δεν πρέπει να δοθεί περαιτέρω βοήθεια», τονίζει ο γγ. της CSU και προσθέτει: «Μία χώρα που δεν επιθυμεί ή δεν είναι σε θέση να εκπληρώσει τους όρους, πρέπει να αναζητήσει τις ευκαιρίες της έξω από το ευρώ. Για την Ελλάδα δεν υπάρχουν άλλες λογικές εναλλακτικές. Χρειαζόμαστε επειγόντως έναν χάρτη πορείας για την Ελλάδα. Αυτός θα πρέπει να ρυθμίσει την έξοδο από την ΟΝΕ. Εάν η Ελλάδα επανακτήσει την ανταγωνιστικότητά της, θα πρέπει να έχει τη δυνατότητα επιστροφής στην ευρωζώνη».

Ο κ. Ντόμπριντ ζητά μάλιστα από την Κομισιόν να εκπονήσει ένα σχέδιο για τη μείωση του μεγέθους της ευρωζώνης. Deutsche Welle

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.