Κατάθεση ερώτησης για την καθυστέρηση στην υπογραφή του Π.Δ. σχετικά με τις τοποθετήσεις, μεταθέσεις και αποσπάσεις του προσωπικού του Λιμενικού Σώματος.


Ερώτηση για την καθυστέρηση στην υπογραφή του Π.Δ. για τις τοποθετήσεις, μεταθέσεις και αποσπάσεις του προσωπικού του Λιμενικού Σώματος, κατέθεσε προς τον Υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου, η Βουλευτής Δωδεκανήσου και Υπεύθυνη του Κοινοβουλευτικού Τομέα Ευθύνης Ναυτιλίας των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Μίκα Ιατρίδη.
«Εν μέσω μιας σφοδρότατης οικονομικής κρίσης, είναι ηθικά απαράδεκτο, η πολιτεία να προσθέτει επιπλέον προβλήματα στα στελέχη του Λιμενικού Σώματος, τα οποία, υπό αντίξοες συνθήκες, προσφέρουν ανεκτίμητες υπηρεσίες», σημειώνει στην ερώτηση της η Βουλευτής Δωδεκανήσου, τονίζοντας το γεγονός ότι, με την καθυστέρηση της ολοκλήρωσης του Π.Δ., τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος, και ιδιαίτερα οι Δόκιμοι Λιμενοφύλακες, αντιμετωπίζουν, πλέον, σοβαρά οικονομικά, κοινωνικά και οικογενειακά ζητήματα, για τα οποία δεν ευθύνονται.

Με την ερώτηση της, η Μίκα Ιατρίδη, ζητά από τον αρμόδιο Υπουργό να πληροφορηθεί ποιοι είναι λόγοι που έχουν οδηγήσει στην καθυστέρηση της ολοκλήρωσης του Προεδρικού Διατάγματος για τις τοποθετήσεις, μεταθέσεις και αποσπάσεις του προσωπικού του Λιμενικού Σώματος και πότε σκοπεύει να θέσει τέλος στην καθυστέρηση αυτή.
Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ερώτησης:
ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τον Υπουργό Ναυτιλίας


ΘΕΜΑ: «Καθυστέρηση στην ολοκλήρωση του Προεδρικού Διατάγματος για τις τοποθετήσεις, μεταθέσεις και αποσπάσεις του προσωπικού Λιμενικού Σώματος».

Παρά την τελετή παράδοσης – παραλαβής της Αρχηγίας του Λιμενικού Σώματος και των διαβεβαιώσεων του αρμόδιου Υπουργού στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Προσωπικού Λιμενικού Σώματος, ότι το Υπουργείο θα ανταποκριθεί πλήρως στις υποχρεώσεις του, εξακολουθεί και εκκρεμεί η ολοκλήρωση του Π.Δ. «Τροποποίηση του Π.Δ. 33/2009 (ΦΕΚ Α΄ 50) Τοποθετήσεις, μεταθέσεις και αποσπάσεις του προσωπικού Λιμενικού Σώματος στο εσωτερικό και στο εξωτερικό».

Το γεγονός αυτό, δημιουργεί σημαντικά προβλήματα στα στελέχη του Σώματος και, ιδιαίτερα, στους Δοκίμους Λ/Φ, οι οποίοι έχουν διατεθεί στις Λιμενικές Αρχές του Ν. Αττικής για πρακτική εκπαίδευση και καλύπτουν εξ ιδίων πόρων τα έξοδα μετακινήσεως, διαμονής και σίτισης τους με τον μισθό των 200€ μηνιαίως που λαμβάνουν ως αποζημίωση.

Επειδή, τίθεται σημαντικό κοινωνικό, οικογενειακό και οικονομικό ζήτημα για τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος, τα οποία καλούνται να καλύψουν από μόνα τους τις παραλείψεις της πολιτείας. Επειδή, έχει, πλέον, οριστεί νέα ηγεσία στο Λιμενικό Σώμα. Επειδή, εν μέσω μιας σφοδρότατης οικονομικής κρίσης, είναι ηθικά απαράδεκτο, η πολιτεία να προσθέτει επιπλέον προβλήματα στα στελέχη του Λιμενικού Σώματος, τα οποία, υπό αντίξοες συνθήκες, προσφέρουν ανεκτίμητες υπηρεσίες.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός

Ποιοι λόγοι έχουν οδηγήσει στην καθυστέρηση της ολοκλήρωσης του Προεδρικού Διατάγματος για τις τοποθετήσεις, μεταθέσεις και αποσπάσεις του προσωπικού του Λιμενικού Σώματος και πότε σκοπεύει να θέσει τέλος στην καθυστέρηση αυτή;


Σχόλια