Νικολόπουλος: Δεν φοβάμαι τη διαγραφή από τη ΝΔ. Δείτε την επιστολή προς την εφημ. Δημοκρατία

Τι αναφέρει στην επιστολή του προς την εφημερίδα “Δημοκρατία” ο τέως υφυπουργός Εργασίας, Νίκος Νικολόπουλος. Πετάει το γάντι στον πρωθυπουργό και “φλερτάρει” με τη διαγραφή του
Απάντηση σε επικριτικό σχόλιο της εφημερίδας “Δημοκρατία” που αναφερόμενη στον κ. Νικολόπουλο, έκανε λόγο για “αμπελοφιλοσοφίες” και στάση “αντάρτη”
Την επιστολή του δημοσίευσε και ο ίδιος στην προσωπική του ιστοσελίδα:
Αναλυτικά η επιστολή:
“Αγαπητή ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ,
Με αφορμή το αυστηρό δημοσίευμα σου που ασχολήθηκε με την ελαχιστότητα μου σου απαντώ χωρίς να «μασάω» τα λόγια μου.
Αναρωτιέμαι αν, και από ποιόν, χρειάζονται ερμηνεία τα όσα είπε ο Πρωθυπουργός και Πρόεδρος της Ν.Δ., κ. Αντώνης Σαμαράς στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος, όπως και σε κάθε δημόσια ομιλία και τοποθέτησή του.

Αναρωτιέμαι, επίσης, γιατί η έκφραση μιας καθαρής πολιτικής εκτίμησης και θέσης – από έναν πολιτικό άνδρα που επί 38 χρόνια αγωνίζεται για τη Νέα Δημοκρατία σε μια περιοχή που μέχρι πρότινος τουλάχιστον αποτελούσε «βασιλεύουσα του ΠΑΣΟΚ» – με μοναδικό κίνητρο την συνέπεια λόγων και έργων, θα πρέπει να θεωρείται ως «ανταρσία».
Όλα αυτά όμως, που σχολιάζονται σε δημοσίευμα της εφημερίδας σας, με τίτλο «Αμπελοφιλοσοφίες και χειροκροτήματα πίστης από έναν “αντάρτη”» τα προσπερνάω.
Γιατί έχω μάθει στη ζωή μου πως μόνο ο χρόνος μπορεί να επαληθεύσει ή να διαψεύσει κάποιες επιλογές μας, ότι και αν θέλουμε να λέμε, εσείς, εγώ ή ο συντάκτης του δημοσιεύματος. Και ευτυχώς ή δυστυχώς, ο χρόνος στις μέρες μας, σε ότι αφορά τις οικονομικές, κοινωνικές και πολιτικές εξελίξεις τρέχει με απίστευτες ταχύτητες. Οπότε, Κυριακή κοντή γιορτή…
Εκείνο όμως που ειλικρινά δεν μπορώ να προσπεράσω είναι ο χαρακτηρισμός
«αμπελοφιλοσοφίες» σε ότι αφορά τις απόψεις μου για την λειτουργία της Νέας Δημοκρατίας ως ένα σύγχρονο δημοκρατικό κόμμα που θα απηχεί την φωνή της βάσης και θα την μεταφέρει προς τη κυβέρνηση, αναμεταδίδοντας επίσης και την πραγματικότητα που αντιμετωπίζει η κυβέρνηση προς την βάση.
Για μένα, η λέξη «κόμμα» ισοδυναμεί με την λέξη «λαός»! Ή τουλάχιστον, έτσι πρέπει να είναι… Εκτός και αν ο συντάκτης του δημοσιεύματος πιστεύει πως η Νέα Δημοκρατία δεν εκπροσωπεί και δεν απευθύνεται σε μια πλατιά λαϊκή πλειοψηφία και πως δεν ήταν αυτή η πλειοψηφία που την κατέστησε ηγέτιδα πολιτική δύναμη στις πρόσφατες εκλογικές αναμετρήσεις.
Εκτός και αν πιστεύει πως οποιαδήποτε εξουσία είναι… «α λα καρτ» και δεν δίνει, ούτε παίρνει λογαριασμό. Αν αυτά πιστεύει, διαφωνώ κάθετα μαζί του, αλλά τον δικαιολογώ. Σε κάθε άλλη περίπτωση, απλά θα επαναλάβω αυτό που και ο ίδιος έγραψε: Ήμαρτον, Κύριε…
Αγαπητή ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ,
Έχω πλήρη συνείδηση των κρίσιμων στιγμών που βρισκόμαστε ως χώρα και αυτών που πρόκειται να ακολουθήσουν. Δυστυχώς ο δρόμος για την έξοδο από την κρίση είναι δύσβατος, αλλά αν αλλάξουμε πορεία, όχι απροσπέλαστος.
Τα αποτελέσματα της οικονομικής κρίσης και της υφεσιακής πολιτικής προκαλούν σε όλους μας ένα οδυνηρό σοκ. Οι  επόμενες μέρες φοβάμαι πως θα αποδειχθούν δυστυχώς ακόμη δυσκολότερες, όπως άλλωστε με πρωτοσέλιδους τίτλους από την πρώτη μέρα έκδοσης σου μέχρι και σήμερα –κυριολεκτικά- και εσύ μας προετοιμάζεις και μας προειδοποιείς.
Με την παραίτηση μου από την θέση του Υφυπουργού Εργασίας και την υποψηφιότητα μου για Γραμματέας της Π.Ε. προσπαθώ να στείλω, όπως και εσύ κάνεις, τα ίδια s.o.s, και απλά θυμίζω όσα ευαγγελίσθηκε ο Πρόεδρος μας Αντώνης Σαμαράς και επανέλαβα και εγώ σε όλα τα Εργατικά Κέντρα της χώρας, στους χώρους εργασίας, σε στέκια νεολαίας, σε συγκεντρώσεις κ.α. :
«…Ζητάμε την επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου.
Πρέπει να αποτραπούν οι κοινωνικές ρήξεις.
Ζητάμε όρους μετριοπαθείς.
 Αυτούς θα κερδίσουμε…..
…Η πολιτική που σήμερα ακολουθείται,  μας οδηγεί στην χρεωκοπία…
…Με τον δρόμο που έχει επιλεγεί, βυθιζόμαστε όλο και περισσότερο στο τέλμα.
Και για αυτό πρέπει να αλλάξουν οι όροι.
Χρειάζεται επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου.
Αυτό θα εκτονώσει τις κοινωνικές εντάσεις….
Να θυμηθούμε κάποτε και την έννοια της κοινοτικής αλληλεγγύης.
Δεν ζητάμε «χάρες».
Αυτά θα διαπραγματευτώ!
Πόσο ρεαλιστικά είναι;
Απολύτως ρεαλιστικά!
……Στήριξη στο λάθος –αυτό που αποδείχτηκε ότι είναι λάθος και αυτό που όλοι, κατά βάθος, ξέρουν ότι είναι λάθος- δεν πρόκειται να δώσουμε!!!!
…..Μπορούμε. Οι Άραβες έχουν το μύθο του Αλλαντίν, που έβγαζε το τζίνι από το μπουκάλι. Εμείς έχουμε ένα άλλο αρχέτυπο: Το δαιμόνιο του Έλληνα!
….Είμαστε εμείς οι ίδιοι, είναι η φλόγα της ψυχής μας, είναι το δικό μας τζίνι στο μπουκάλι.
Σας καλώ να βγάλουμε αυτό το τζίνι από το μπουκάλι!!!» (ομιλία Αντώνη Σαμαρά στο συνέδριο του ECONOMIST).
Τι διαφορετικό λέω, πιστεύω και υπερασπίζομαι;
Γιατί να διαγραφώ;
Αγαπητή μου ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ,
Ξεχάσαμε μήπως πως οι εκλογές διεξήχθησαν πάνω στο κοινό αίτημα για επαναδιαπραγμάτευση των όρων του μνημονίου;
Στην πραγματικότητα οι Έλληνες πολίτες κατέθεταν με δραματικό και οξύ τρόπο το αίτημα για πιο ήπια πολιτική, την οποία να είναι σε θέση να σηκώσουν, και για μία πιο δημιουργική έξοδο από την κρίση.
Ταυτόχρονα, ο πολιτικός κόσμος, στην πλειονότητα του ζητούσε από τις ξένες επιτηρήτριες δυνάμεις ένα περιθώριο χαλάρωσης των δεσμών.
Αφενός για να «βγει» από το πρόγραμμα και αφετέρου, για να είναι κοινωνικά ανεκτή και άρα πολιτικά εφικτή η εφαρμογή του.
Τι νόημα έχει άλλωστε να εκλέγεται μία Κυβέρνηση και να καταρρέει την επομένη, εφαρμόζοντας μία πολιτική που ισοδυναμεί με απασφάλιση χειροβομβίδας;
Αν οι δανειστές επιθυμούν να πάρουν πίσω τα λεφτά τους, πρέπει σε ένα βαθμό να διευκολύνουν τον δανειζόμενο.
Εδώ βρίσκεται μία ουσιώδης πτυχή του εν εξελίξει δράματος!!!!
Αγαπητή μου ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ,
Στην ζωή όμως ευτυχώς συνυπάρχει και το καλό μαζί με το κακό, μόνο που δεν φαίνεται πάντα αμέσως. Πιστεύω πάντως πως αξίζει, ειδικά όταν τα πράγματα εξελίσσονται με ιλιγγιώδεις ρυθμούς,  να σταματά ο πολιτικός και ο πολίτης, και να κάνει μια ανασκόπηση προκειμένου να ξεκαθαρίσει την εικόνα της κατάστασης.
Το κόμμα μας κέρδισε την εμπιστοσύνη των πολιτών και ως πρώτο στην προτίμησή τους, συγκρότησε  Κυβέρνηση εθνικής ευθύνης μαζί με τα άλλα δύο κόμματα.
 Αυτή η εξέλιξη κατ’ αρχήν αποτελεί κατά τεκμήριο, πρόκριμα της μελλοντικής θετικής μας πορείας και για αυτό τον λόγο πιστεύωπως επιβάλλεται να τηρηθούν οι προγραμματικές συμφωνίες των «3» και επιμένω.
Τώρα πρέπει να συμφωνήσουμε με τους δανειστές μας στη βάση:
«ΣΑΣ ΔΙΝΟΥΜΕ, ΜΑΣ ΔΙΝΕΤΕ».
Τώρα πρέπει να βρούμε οδούς διαφυγής από την καταστροφική πολιτική του μνημονίου.
Αυτοί οι δρόμοι υπάρχουν στο προεκλογικό μας πρόγραμμα που πάνω από 500 στελέχη και τεχνοκράτες επεξεργάστηκαν και όλοι μας εγκρίναμε.
Εκεί υπάρχουν οι ΔΡΟΜΟΙ ΔΙΑΦΥΓΗΣ… καθώς και στις πάμπολλες ομιλίες του Προέδρου μας.
Οφείλουμε λοιπόν, ως ηγέτιδα πολιτική δύναμη να μην διαψεύσουμε τις ελπίδες που εναπόθεσαν επάνω μας οι πολίτες της χώρας.
Αγαπητή ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ,
Είναι αυτονόητο ότι η βαθιά κρίση που βιώνουμε και οι επιπτώσεις της στην Ελληνική κοινωνία  δεν θα αφήσουν ανεπηρέαστο και το κόμμα μας.
Πιστεύω όμως ότι έχουμε ένα μεγάλο πλεονέκτημα το οποίο οφείλουμε να εκμεταλλευτούμε.
Πρέπει να μπούμε μπροστάρηδες, με την δύναμη του εντολοδόχου λαού σε μια σκληρή και αποφασιστική διαπραγμάτευση, όπως την σχεδιάσαμε και την υποσχεθήκαμε προεκλογικά, αλλά με αυτοπεποίθηση και πίστη.
Με επίγνωση του βαθμού δυσκολίας υπέβαλλα υποψηφιότητα για την θέση του Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος μας.
Εάν εκλεγώ Γραμματέας θα προσπαθήσω να πείσω για τον δρόμο που πρέπει να «βαδίσουμε»….
Αυτόν που και προχτές δήλωσε  στην Κ.Ο. , ότι εξακολουθεί να πιστεύει ο Πρόεδρος μας.
Προϋπόθεση  είναι η αναγκαία δημοκρατική λειτουργία του κόμματος μας, με δικαίωμα ή μάλλον  υποχρέωση στην χάραξη και παραγωγή με αποφασιστική γνώμη για όλα με πρώτο το μέγα ζήτημα της επαναδιαπραγμάτευσης. Το κόμμα δεν θέλει να κάνει το «παπί» ή την «στρουθοκάμηλο».
Το κόμμα πρέπει να είναι ο «ιμάντας μεταφοράς» της βούλησης του εκλογικού σώματος, το «μάτι και το αυτί» στην κοινωνία, καθώς και το κοινωνικό «αμορτισέρ».
H ελευθερία έκφρασης και δράσης στο εσωτερικό ενός Δημοκρατικού Κόμματος, στη βάση ιδεολογικών, πολιτικών και καταστατικών αρχών, πρωτίστως κατοχυρώνει την ενεργητική συμμετοχή της κοινωνίας στο πολιτικό γίγνεσθαι, δεδομένου ότι τα κόμματα συνιστούν φορείς αντιπροσώπευσης της κοινωνίας.
Καθ’ όλη τη διάρκεια της 38χρονης  πολιτικής μου διαδρομής, σταθερά μέσα από τις τάξεις της ΝΔ, προσπάθησα πάντα να είμαι ενεργητικός ακροατής των κοινωνικών αφηγήσεων.
Αυτό θα κάνω και τώρα !!
Έχουμε όλοι υποχρέωση και καθήκον να θέσουμε τώρα το ζήτημα : «Ανθρωποθυσίες πρώτα και μετά επαναδιαπραγμάτευση;».
Εάν δεν το κάνουμε θα «εξαερωθούμε» πολιτικά.
Εάν ήμασταν σε μία άλλη Ευρωπαϊκή χώρα, μία τέτοια απόφαση θα ήταν αυτονόητο ότι θα περνούσε μέσα από τα δημοκρατικά λειτουργούντα όργανα του κόμματος. Φυσικά και δεν θα υπήρχε ούτε σκέψη για διαγραφή ενός εκλεγμένου (επί 9 φορές) Βουλευτή, γέννημα – θρέμμα της παράταξης, αυτοδημιούργητου με αιτία την εμμονή του στην συνέπεια λόγων και έργων και αφορμή το χτύπημα του συναγερμού.
Ας θυμηθούμε πως πριν λίγο καιρό 27 Γερμανοί Βουλευτές ψήφισαν ΟΧΙ για το Ελληνικό μνημόνιο.
Φυσικά και κανείς τους δεν διεγράφη από την κ. Α. Μέρκελ.
Αγαπητή ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Μακάρι να κάνω λάθος, αλλά «πάρε τα αυτιά μου» και άκουσε την κραυγή αγωνίας εκείνων που από «κοιλίας μητρός», που με «καλογερική» αφοσίωση και πείσμα, υπηρετούν νύχτα και μέρα αυτό το χώρο.
Σε ευχαριστώ πάντως για τη υπομονή σου και την όποια αυστηρή κριτική σου.
Σε παρακαλώ συνέχισε όπως άλλωστε κάνεις με θυσίες να στηρίζεις, ότι είναι για το συμφέρον της πατρίδας, του λαού και της Νέας Δημοκρατίας.
Φιλικά
Νίκος Ι. Νικολόπουλος
Βουλευτής Αχαΐας Ν.Δ.
Υ.Γ.: Τέλος, σε παρακαλώ ρίξε μία ματιά στην δημοσκόπηση της VPRC που σήμερα δημοσιεύτηκε: Το 77% των ερωτηθέντων δηλώνει δυσαρεστημένο από την Κυβέρνηση. Όλα τα κόμματα έχουν σημειώσει μεγάλες απώλειες. Το 64% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι η χώρα κινείται σε λάθος κατεύθυνση. Επίσης ένα ποσοστό 61% θεωρεί ότι η Κυβέρνηση δεν είναι συνεπής στις δεσμεύσεις της.
Λοιπόν τι λες, εάν διαγραφεί ο «αντάρτης Νικολόπουλος» η θυσία του θα εξαγνίσει το μνημόνιο, θα ηρεμήσει την Τρόικα και θα φιμώσει τον λαό;”
news247

Σχόλια