Πολιτική κόντρα στη ΝΕΤ για τη Χαλυβουργία

Το θέμα της Χαλυβουργίας βρέθηκε χθες, στο επίκεντρο συζήτησης στην «Ενημέρωση στη ΝΕΤ» στην οποία μετείχαν ο βουλευτής της ΝΔ Γιώργος Βλάχος, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης, το στέλεχος του ΠΑΣΟΚ Χρήστος Πρωτόπαππας, ο εκπρόσωπος των «Ανεξάρτητων Ελλήνων» Νίκος Μαρκάτος και ο Γραμματέας και δ/ντης της ΚΟ της Δημοκρατικής Αριστεράς Γιάννης Αμοιρίδης. Τηλεφωνική παρέμβαση έκανε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΚΚΕ Μάκης Μαΐλης.

Πρέπει να αναλάβουμε όλοι τις ευθύνες μας, αυτό που έγινε χθες έχει κομματικές και πολιτικές προεκτάσεις, είπε ο Γιώργος Βλάχος.
Ο διάλογος μπορεί να συνεχιστεί, να βρεθεί λύση για τους αυτούς που απολύθηκαν, σημείωσε, επισημαίνοντας ότι στο παρελθόν φύγανε επιχειρήσεις σε γειτονικές χώρες: «Όλοι πρέπει να κάνουμε ένα βήμα πίσω και να λογικευθούμε».
Καθεστώς αστυνομοκρατίας στην Ελλάδα, με μόνο νόμο, τον νόμο του εργοδότη, διακρίνει ο Παναγιώτης Λαφαζάνης.
Απευθυνόμενος στον κ. Βλάχο, αναρωτήθηκε «για ποιο δικαίωμα στην εργασία μιλάτε;», υπογραμμίζοντας ότι αν συνεχιστούν οι μνημονιακές πολιτικές, η πλειοψηφία των πολιτών θα είναι άνεργοι.
Το εργοστάσιο δεν είναι ανοιχτό, είναι κατειλημμένο από τα ΜΑΤ, είπε ο κ. Λαφαζάνης, σημειώνοντας ότι η απεργία γίνεται με πλειοψηφίες. «Στη χαλυβπουργία δοκιμάζεται όλη η εργατική τάξη», τόνισε.
Οι προσαρμογές δεν πρέπει να βαρύνουν μόνο τους εργαζόμενους, και από την πλευρά τους οι εργαζόμενοι να συνειδητοποιήσουν ότι κινδυνεύουμε να μην έχουμε βιομηχανία στην Ελλάδα, σημείωσε ο Χρήστος Πρωτόπαππας.
Χρειάζεται διάλογος και συμφωνία, να παρατήσουμε τους υψηλούς τόνους, κανείς δεν μπορεί να είναι απόλυτος, πρόσθεσε.
Πρέπει να βρεθεί λύση μεταξύ διοίκησης και εργαζομένων και να μην αμφισβητούνται οι γενικές συνελεύσεις των εργαζομένων, τόνισε από την πλευρά του ο Νίκος Μαρκάτος.
Είναι ντροπή τα ΜΑΤ να εισέρχονται σε εργασιακούς χώρους, είπε, προσθέτοντας ότι όλα τα μέτρα τη πληρώνουν οι ασθενείς ομάδες.
Να υιοθετήσουμε το αξίωμα ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να γυρίσει στην προ μνημονίου εποχή, κάλεσε ο Γιάννης Αμοιρίδης, διευκρινίζοντας ότι το δικαίωμα στην εργασία είναι ιερό και για αυτούς που χάνουν τη δουλειά τους.
Η πολιτεία πρέπει να δώσε μια δυναμική στην επιχείρηση να ανοίξουν θέσεις εργασίας, ποτέ δεν θα δοθεί λύση με ΜΑΤ, υπογράμμισε.
Την απεργία την αποφάσισαν οι εργαζόμενοι με συντριπτικές πλειοψηφίες κάθε φορά και ανοιχτές διαδικασίες, τόνισε σε τηλεφωνική παρέμβασή του ο εκπρόσωπος Τύπου του ΚΚΕ Μάκης Μαΐλης.
Ο κ. Μαΐλης αποκάλεσε υποκρισία το να γίνεται αναφορά στο δικαίωμα στην εργασία, αναρωτώμενος αν έτσι βαφτίζουν τώρα τους απεργοσπάστες.
Αυτή τη στιγμή χτυπιέται η εργατική τάξη, αυτός είναι ο στόχος της κυβέρνησης, να χτυπήσει το λαό, σημείωσε. 
ert.gr

Σχόλια