Πιέζει Κουβέλη-Βενιζέλο ο Κουίκ για ληξιπρόθεσμες οφειλές


Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Τέρενς Κουίκ, με δική του πρωτοβουλία επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Ευάγγελο Βενιζέλο, τον Φώτη Κουβέλη και τον υφυπουργό Οικονομικών Γιώργο Μαυραγάνη.Σύμφωνα με πληροφορίες, ο λόγος του τηλεφωνήματος του Τέρενς Κουίκ έγινε προκειμένου να πιέσει τους δυο αρχηγούς και το υπουργείο Οικονομικών, ώστε να βρεθεί λύση στο θέμα των ληξιπρόθεσμων οφειλών.
Ο κ. Κουίκ ζήτησε να έρθει το θέμα στη βουλή με την ένδειξη του κατεπείγοντος προκειμένου να περάσει ρύθμιση για αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών σε τουλάχιστον 60 δόσεις, όπως είχε αρχικά ψηφιστεί.


Όπως τους τόνισε, η ανάγκη είναι επιτακτική για να μην αρχίσουν από την άλλη εβδομάδα οι κατασχέσεις, καθώς αύριο 31 Ιουλίου λήγει η προθεσμία για τη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών και 1 εκ. Έλληνες δεν μπορούν να αποπληρώσουν τα χρέη τους.Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Μαυραγάνης, του μετέφερε ότι δεν είναι εφικτό να δοθεί άλλη παράταση, ωστόσο συμφώνησε ότι κάτι πρέπει να γίνει σχετικά με το θέμα. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι δύο πολιτικοί αρχηγοί επισήμαναν ότι αντιλαμβάνονται πλήρως το πρόβλημα και θα το φέρουν στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών που πριν από λίγο ολοκληρώθηκε.
enikos.gr

Σχόλια