Αρχίζουν οι αντιδράσεις και εκ των έσω για το σκάνδαλο εκχώρησης της Αγροτικής.

Με αφορμή τις αποφάσεις που ανακοινώθηκαν από τα ΜΜΕ για την ΑΤΕ ο πρώην υπουργός Σάββας Τσιτουρίδης έκανε την παρακάτω δήλωση:
«Όταν πρόσφατα ζήτησα την ψήφο των πολιτών του Κιλκίς για τη ΝΔ και για μένα, διαβεβαίωνα, μεταξύ των άλλων, τους συντοπίτες μου ότι η Αγροτική Τράπεζα της Ελλάδας θα παραμείνει δημόσια και θα ενισχυθεί και αυτή με δημόσιο χρήμα, μέσω του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, για να συνεχίσει να έχει η Τράπεζα αυτή τον σημαντικό ρόλο που διαχρονικά είχε στην ανάπτυξη του αγροτικού τομέα στη χώρα μας.
Τη διαβεβαίωση αυτή την έδινα γιατί αυτή ήταν η θέση της ΝΔ από πάντοτε, μέχρι και τις εκλογές της 17ης Ιουνίου.

Πληροφορήθηκα από τα ΜΜΕ, ότι η θέση αυτή άλλαξε κι ότι η ΑΤΕ χωρίζεται σε «καλή και «κακή» με την καλή να απορροφάται από μια ιδιωτική τράπεζα.
Η απόφαση αυτή, δημιουργεί ερωτηματικά οικονομικής και χρηματοπιστωτικής φύσεως, που είναι προφανές ότι θα απαντηθούν, όπως για παράδειγμα το πώς επιλέγει αυτή η ιδιωτική τράπεζα και πως γίνεται μια ιδιωτική τράπεζα να ενισχύεται με δημόσιο χρήμα για να αγοράσει το «καλό» μέρος μιας δημόσιας τράπεζας.
Εκτιμώ ότι στα ερωτηματικά αυτά θα υπάρξουν απαντήσεις από την κυβέρνηση.
Εγώ στέκομαι σήμερα σε ένα μόνο ερώτημα που μου τίθεται από τους πολίτες των οποίων την ψήφο ζήτησα. Τι άλλαξε μέσα σε 40 ημέρες από τις εκλογές ώστε η ΝΔ να αλλάξει θέση σε ένα κρίσιμο ζήτημα για την ελληνική περιφέρεια και τους έλληνες αγρότες;
Στο ερώτημά αυτό θα περιμένω την απάντηση του κόμματός μου, για να μπορέσω με τη σειρά μου να απαντήσω στα επιτακτικά ερωτήματα, αυτών των οποίων την ψήφο ζήτησα».

Σχόλια