Κυριακή, 29 Ιουλίου 2012

Αρχίζουν οι αντιδράσεις και εκ των έσω για το σκάνδαλο εκχώρησης της Αγροτικής.

Με αφορμή τις αποφάσεις που ανακοινώθηκαν από τα ΜΜΕ για την ΑΤΕ ο πρώην υπουργός Σάββας Τσιτουρίδης έκανε την παρακάτω δήλωση:
«Όταν πρόσφατα ζήτησα την ψήφο των πολιτών του Κιλκίς για τη ΝΔ και για μένα, διαβεβαίωνα, μεταξύ των άλλων, τους συντοπίτες μου ότι η Αγροτική Τράπεζα της Ελλάδας θα παραμείνει δημόσια και θα ενισχυθεί και αυτή με δημόσιο χρήμα, μέσω του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, για να συνεχίσει να έχει η Τράπεζα αυτή τον σημαντικό ρόλο που διαχρονικά είχε στην ανάπτυξη του αγροτικού τομέα στη χώρα μας.
Τη διαβεβαίωση αυτή την έδινα γιατί αυτή ήταν η θέση της ΝΔ από πάντοτε, μέχρι και τις εκλογές της 17ης Ιουνίου.

Πληροφορήθηκα από τα ΜΜΕ, ότι η θέση αυτή άλλαξε κι ότι η ΑΤΕ χωρίζεται σε «καλή και «κακή» με την καλή να απορροφάται από μια ιδιωτική τράπεζα.
Η απόφαση αυτή, δημιουργεί ερωτηματικά οικονομικής και χρηματοπιστωτικής φύσεως, που είναι προφανές ότι θα απαντηθούν, όπως για παράδειγμα το πώς επιλέγει αυτή η ιδιωτική τράπεζα και πως γίνεται μια ιδιωτική τράπεζα να ενισχύεται με δημόσιο χρήμα για να αγοράσει το «καλό» μέρος μιας δημόσιας τράπεζας.
Εκτιμώ ότι στα ερωτηματικά αυτά θα υπάρξουν απαντήσεις από την κυβέρνηση.
Εγώ στέκομαι σήμερα σε ένα μόνο ερώτημα που μου τίθεται από τους πολίτες των οποίων την ψήφο ζήτησα. Τι άλλαξε μέσα σε 40 ημέρες από τις εκλογές ώστε η ΝΔ να αλλάξει θέση σε ένα κρίσιμο ζήτημα για την ελληνική περιφέρεια και τους έλληνες αγρότες;
Στο ερώτημά αυτό θα περιμένω την απάντηση του κόμματός μου, για να μπορέσω με τη σειρά μου να απαντήσω στα επιτακτικά ερωτήματα, αυτών των οποίων την ψήφο ζήτησα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.