Νικολόπουλος για το σκάνδαλο της Αγροτικής: Δεν μπορεί ένας διορισμένος να παιρνει αποφάσεις εθνικής σημασίας.


Ο Βουλευτής Αχαΐας της ΝΔ και τ. Υφυπουργός Εργασίας Νίκος Νικολόπουλος, δέχθηκε σήμερα εργαζομένους της Αγροτικής Τράπεζας της Ελλάδος, τους οποίους άκουσε με προσοχή και αφού αποδέχθηκε την πρόσκληση τους να είναι μαζί τους στην κινητοποίηση, αύριο Δευτέρα στις 08.00 π.μ. έξω από το κεντρικό κατάστημα της ΑΤΕ, στην συνέχεια τοποθετήθηκε λέγοντας μεταξύ άλλων:
«Έχω ζητήσει να πληροφορηθώ όλες τις πτυχές του ζητήματος.
Γνωρίζω όμως πολύ καλά την διαχρονική θέση της Νέας Δημοκρατίας που επιβεβαιώθηκε πρόσφατα - στις 14 Ιουνίου 2012 - με τον δημόσιο λόγο του Προέδρου μας Αντ. Σαμαρά στην Θεσσαλονίκη.
Σας μεταφέρω λοιπόν αυτολεξεί τα λόγια του Πρωθυπουργού μας:

«Η Αγροτική Τράπεζα είναι ένας δημόσιος τραπεζικός πυλώνας που δεν πρέπει να κλείσει.
Γιατί μέσα της έχει εγγυήσεις αγροτικής γης, που βρίσκονται υπό τον έλεγχό της και δεν πρέπει να μείνει χωρίς χρηματοδότηση».
Θέλω να πιστεύω πως τίποτα δεν έχει αλλάξει και πως η Αγροτική Τράπεζα θα συνεχίσει να υπάρχει, αλλά και πως οι μείζονες αποφάσεις λαμβάνονται από τους πολιτικούς και τα αρμόδια όργανα, όπως είναι το Υπουργικό Συμβούλιο ή η Διυπουργική και όχι διορισμένοι, όπως ο κ. Γ. Προβόπουλος.
Επαναλαμβάνω πως η Αγροτική Τράπεζα αποτελεί ένα ανεκτίμητο περιουσιακό στοιχείο του Ελληνικού λαού,
  • Έχει το μεγαλύτερο δίκτυο σε κάλυψη στην Ελληνική Επικράτεια με έμφαση στην Ελληνική Περιφέρεια,
  • Διαθέτει πάνω από € 1 δις ακίνητης περιουσίας, συνδέεται μέσω υποθηκών με το 70% της καλλιεργήσιμης έκτασης της χώρας και
  • Διαθέτει την πιο εξειδικευμένη γνώση, σε θέματα της αγροτικής οικονομίας και γενικότερα της ανάπτυξης του Πρωτογενούς Τομέα.
Τονίζω προς άρση κάθε «ύποπτης» πολιτικής παρεξήγησης πως:
Σε κάθε περίπτωση στηρίζω τις πρόσφατες προγραμματικές δηλώσεις της Κυβέρνησης, όπου ο Πρωθυπουργός εξήγγειλε την ανακεφαλαιοποίηση της Αγροτικής Τράπεζας, καθώς και την προτεραιότητα μείωσης της ανεργίας, μέσα από έργα ανάπτυξης με έμφαση σε περιοχές της Ελληνικής Περιφέρειας που έχουν πληγεί περισσότερο από την κρίση.
Στο πλαίσιο αυτό, τάσσομαι υπέρ της ενεργοποίησης της ΑΤΕbank ως βάση δημιουργίας ενός ισχυρού χρηματοπιστωτικού κρατικού πυλώνα, που θα μπορούσε να συμμετέχει ενεργά στην επίτευξη του πρωταρχικού στόχου της Κυβέρνησής μας και που ακατάπαυστα θέτει ο Πρόεδρος μας Αντώνης Σαμαράς :
Την επανεκκίνηση της Ελληνικής Οικονομίας.
Το μέτωπο των συγκρούσεων πρέπει να είναι ξεκάθαρο και σωστά οροθετημένο. Δεν είναι μόνο τα μνημόνια αλλά και οι χρηματοοικονομικοί και χρηματοπιστωτικοί κύκλοι που βρίσκονται πίσω από αυτό».



Σχόλια