Ο πρόεδρος Χριστόφιας και η Διυπουργική Επιτροπή λένε ΟΧΙ στα μέτρα της τρόικας

Ο Πρόεδρος Χριστόφιας, διαφώνησε με τις θέσεις και τις εκτιμήσεις της Τρόικας και κάλεσε τους εκπροσώπους της να έχουν υπόψη τους ότι το πρόγραμμα που θα εισηγηθούν πρέπει να ακολουθεί το τρίπτυχο εξυγίανση, ανάπτυξη, κοινωνική συνοχή, όπως ήταν και οι αποφάσεις των τελευταίων ευρωπαϊκών συμβουλίων.
Οι τεχνοκράτες της Τρόικας ολοκληρώνουν σήμερα τις διαβουλεύσεις τους για τους όρους παροχής οικονομικής βοήθειας στην Κύπρο από τον ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης.

Η Τρόικα, η οποία εισηγείται αιματηρές περικοπές σε μισθούς, συντάξεις και εφάπαξ συναντάται αυτή την ώρα με την Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής, ενώ δεύτερο κλιμάκιο θα έχει σε λίγο συνάντηση με τον Σύνδεσμο Εγκεκριμμένων Λογιστών. Στο επίκεντρο θα είναι ο εταιρικός φόρος.
Στις 3 το απόγευμα οι τεχνοκράτες της Τρόικας θα συναντηθούν με τη Διαπραγματευτική Πολιτική Ομάδα.
Σύμφωνα με πληροφορίες η Διυπουργική Επιτροπή θα προτείνει άλλους τρόπους άντλησης κεφαλαίων, αφού η κυβέρνηση δεν συμφωνεί με τις περικοπές που εισηγείται η Τρόικα. Θα προτείνει τα μέτρα να είναι ήπιας μορφής και μακροχρόνια για να μην επαναληφθεί το φαινόμενο της Ελλάδας με τα συνεχή Μνημόνια.

Πληροφορίες από http://www.philenews.com/

Σχόλια