Τρίτη, 31 Ιουλίου 2012

Κανένα υπηρεσιακό κώλυμα δεν είναι υπέρτατο της ενημέρωσης της Βουλής...

Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ έκανε την εξής δήλωση:
«Στη χθεσινή (30 Ιουλίου 2012) διαδικασία των Επίκαιρων Ερωτήσεων του Ελληνικού Κοινοβουλίου, δύο Υπουργοί, ο επί των Οικονομικών και ο επί της Γεωργίας, δεν εμφανίστηκαν προφασιζόμενοι υπηρεσιακό κώλυμα.
Ο πρώτος θα απαντούσε για το θέμα της ΑΤΕ και ο δεύτερος για την εξίσωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης Πετρελαίου. Αμφότερα κορυφαία ζητήματα της επικαιρότητας.


Είναι προφανές ότι η μνημονιακή συγκυβέρνηση Σαμαρά, Βενιζέλου, Κουβέλη αρχίζει να εισάγει άλλου είδους νοοτροπίες σε ό,τι αφορά στην ενημέρωση του Ελληνικού Κοινοβουλίου και κατ’ επέκταση των Ελλήνων πολιτών, αφού δυστυχώς, δεν ήταν χθες η πρώτη φορά που κατέφυγε σε τέτοια φαινόμενα απαξίωσης του Κοινοβουλίου.
Κανένα υπηρεσιακό κώλυμα δεν είναι υπέρτατο της ενημέρωσης της Βουλής. Είναι προφανές ότι η κυβέρνηση έχει άλλου είδους κώλυμα. Κόλλημα στο μυαλό με την τρόικα, όπως είπα και στον Αντιπρόεδρο της Βουλής που διηύθηνε τη διαδικασία των Επίκαιρων Ερωτήσεων.
Τέλος, είναι αξιοσημείωτο ότι μέχρι τώρα αρνούνται να παρουσιαστούν στις Επίκαιρες Ερωτήσεις οι ίδιοι οι Υπουργοί οι οποίοι στέλνουν ή τους Αναπληρωτές τους ή τους Υφυπουργούς τους. Αυτοί κατά κανόνα δίνουν νεφελώδεις και μη δεσμευτικές απαντήσεις, επικαλούμενοι πρωτοβουλίες των...Υπουργών τους. Οπερέτα, δηλαδή... ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.