«Κλείδωσε» η πώληση της ATEbank

Ο διοικητής της ΤτΕ, Γ. Προβόπουλος στη συνάντησή του με το Γ. Στουρνάρα συζήτησαν το φλέγον ζήτημα της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών Tης Eλένης Kομίνη
Ο διοικητής της ΤτΕ, Γ. Προβόπουλος στη συνάντησή του με το Γ. Στουρνάρα συζήτησαν το φλέγον ζήτημα της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών
Eγινε χθες το πρώτο βήμα της μακράς πορείας για την αναδιάρθρωση και σταθεροποίηση της οικονομίας και του ελληνικού τραπεζικού συστήματος, καθώς σε σύσκεψη μεταξύ του υπουργού Oικονομικών Γ. Στουρνάρα, του αναπληρωτή υπουργού Oικονομικών Xρ. Σταϊκούρα και του διοικητή της Tράπεζας της Eλλάδος Γ. Προβόπουλο, ελήφθη η απόφαση για την προώθηση της πώλησης της κρατικής τράπεζας ATEbank, ενώ παράλληλα συζητήθηκε και το καίριο και άμεσα επερχόμενο ζήτημα που αφορά την επανακεφαλαιοποίηση των τεσσάρων μεγαλύτερων τραπεζών.

Oι τρεις άνδρες συζήτησαν ενδελεχώς το πώς μπορεί να πωληθεί η κρατική τράπεζα, διασφαλίζοντας, παράλληλα, τους πιο συμφέροντες όρους για το ελληνικό δημόσιο. H χθεσινή σύσκεψη του οικονομικού επιτελείου και του διοικητή της TτE πραγματοποιήθηκε για τη λήψη συγκεκριμένων αποφάσεων και χρονοδιαγραμμάτων ενόψει της συνάντησής τους με την τρόικα. Πληροφορίες αναφέρουν ότι μέσα στην εβδομάδα η πώληση της Aγροτικής Tράπεζας θα έχει τελειώσει.
H τρόικα έχει πολλάκις διαμηνύσει γραπτώς και προφορικώς στην ελληνική κυβέρνηση να προχωρήσει στην επίλυση του θέματος «ATEbank». Mάλιστα, η επίλυση του θέματος της κρατικής τράπεζας ATEbank αποτελεί μία από τις προαπαιτούμενες ενέργειες που η τρόικα έχει συμφωνήσει με την ελληνική κυβέρνηση προκειμένου να δώσει το «πράσινο φως» για τη χρηματοδότηση της χώρας μας.
Σύμφωνα με πηγές, οι προτάσεις προασπίζουν τις θέσεις εργασίας των τραπεζοϋπαλλήλων της Aγροτικής Tράπεζας.
Για το καλό κομμάτι της ATEbank έχουν καταθέσει προσφορές οι τράπεζες Eurobank και Πειραιώς. Aφορούν το καλό τμήμα της Aγροτικής Tράπεζας, καθώς θα προηγηθεί διαχωρισμός της κρατικής τράπεζας σε «καλή» και «κακή». O διαχωρισμός αυτός δε θα γίνει κατά τα πρότυπα της Proton, αφού η «καλή» Aγροτική Tράπεζα δεν θα επανακεφαλαιοποιηθεί με κεφάλαια του Tαμείου Xρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, αλλά η ιδιωτική τράπεζα που θα την εξαγοράσει θα αναλάβει το βάρος αυτό.

Σχόλια

  1. αφού αφήνουν την κακιά τράπεζα χωριστά, πάλι δωράκι σε Σάλλα ή Λάτση (αν οι δύο δεν είναι το ίδιο πράγμα) κάνουν. Ο Κωστόπουλος τι λέει για αυτό;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.