Που είναι τα 7 δις που θα πήγαιναν στην ΑΤΕ;;

Συζήτηση του Προέδρου της ΝΔ κ. Αντώνη Σαμαρά με νέους. Θεσσαλονίκη - Βελλίδειο 14.06.2012

Είχε πει τότε μεταξύ άλλων ο κ. Σαμαράς...
"Για μας..η Αγροτική Τράπεζα είναι ένας δημόσιος τραπεζικός πυλώνας που δεν πρέπει να κλείσει."
Δείτε στην συνέχεια του άρθρου, σε βίντεο το σχετικό απόσπασμα ..


"Για μας..η Αγροτική Τράπεζα είναι ένας δημόσιος τραπεζικός πυλώνας που δεν πρέπει να κλείσει."
Γιατί μέσα της έχει εγγυήσεις αγροτικής γης, που βρίσκονται υπό τον έλεγχό της και δεν πρέπει να μείνει χωρίς χρηματοδότηση.
Σπόρο σήμερα δεν μπορούν να αγοράσουν σε πολλά χωριά οι αγρότες..
Υπάρχουν περίπου 7 δις ευρώ που υπολογίζουμε ότι θα παραμείνουνε ...περισσέψουνε από την ανακεφαλαιώση των τραπεζών και θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για την Αγροτική.
Διαβάστε τώρα την ανακοίνωση της Τράπεζας της Ελλάδας:

27/07/2012 - Απορρόφηση από την Τράπεζα Πειραιώς του υγιούς τμήματος της Αγροτικής Τράπεζας
Στο πλαίσιο των διαδικασιών εξυγίανσης, που προβλέπει ο σχετικός νόμος 4021/2011, διερευνήθηκε το ενδιαφέρον εγχώριων και ξένων τραπεζών για την απόκτηση του υγιούς τμήματος της Αγροτικής Τράπεζας. Το τμήμα αυτό περιλαμβάνει κυρίως τα χαρτοφυλάκια ενήμερων δανείων και τίτλων καθώς και το σύνολο των καταθέσεων.
Η Τράπεζα της Ελλάδος, με γνώμονα τη διασφάλιση των καταθέσεων και της εν γένει χρηματοπιστωτικής σταθερότητας, προχώρησε στη μεταβίβαση του υγιούς τμήματος της Αγροτικής Τράπεζας στην Τράπεζα Πειραιώς κατόπιν σχετικής πρότασης της τελευταίας, που έχει εγκριθεί από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας. Η διαφορά της αξίας των μεταφερόμενων στοιχείων ενεργητικού και παθητικού καλύπτεται από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας όπως ορίζει ο νόμος.
Η άδεια της παλαιάς τράπεζας ανακλήθηκε. Για τα μη ενήμερα δάνεια με ενέχυρο αγροτική γη, που δεν θα μεταβιβαστούν στην Τράπεζα Πειραιώς, θα υπάρξει σύντομα ειδική νομοθετική μέριμνα. Επίσης, οι θυγατρικές εταιρείες που δεν θα μεταβιβαστούν θα αξιοποιηθούν από το Δημόσιο ως περιουσιακό του στοιχείο.
Με την λύση που δρομολογήθηκε διασφαλίζονται στο ακέραιο οι καταθέσεις του συνόλου των πελατών της Αγροτικής Τράπεζας και η ομαλή συνέχιση των εργασιών της. 

Σχόλια

  1. Σταματείστε να γράφετε πράγματα που δεν στέκουν.
    Που το ειδατε το ξεπούλημα?

    Ηταν αναμενόμενη για οσους γνωρίζουν απο Τραπεζικά θέματα οτι αυτή η τράπεζα δεν μπορούσε να σταθεί μόνη της ορθια, με κομματικές διοικήσεις των εκάστοτε κυβερνώντων, με βόλεμα απο το "παράθυρο" των πλείστων εργαζόμενων εκεί, και με λογική και νοοτροπία δημοσιουπαλληλική των υπαλλήλων της.

    Ουτε αυξηση του κεφαλαίου της μπορούσε να κάνει, και καννένα crash test των ελεγχτικών οικων και αξιολόγησης δεν πέρασε.

    Και ειμαστε και τυχεροί που αδράνησαν λίγο οι Τούρκοι(έκαναν κράτει περιμένοντας λόγω των υπεράριθμων υπαλλήλων της), και δεν κτύπησαν την προσφορά του Σάλα της Πειραιώς, που δήλωσε οτι θα κρατήσει ολους τους υπαλλήλους της .

    Τι θα λέγαμε τότε αν η Αγροτική θα ηταν απο σήμερα το πρωί, με τραπεζική τουρκική διοίκηση?.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Υπάρχει αυτή τη στιγμή παγκοσμίως πιο υγιής τράπεζα, όταν το καλό κομμάτι της περιλαμβάνει τις καταθέσεις και τα ενήμερα δάνεια??? Δεν θα μειώσει τις τρομερές επισφάλειες της Τράπεζας Πειραιώς μια τέτοια εξαγορά???( άλλο οι πραγματικές επισφάλειες και άλλο οι λογιστικές που παρόλο που γνωρίζουν ότι δεν πρόκειται να πληρωθεί ένα δάνειο το αναχρηματοδοτούν για να φαίνεται ενήμερο !!! )
      όταν με 95.000.000 ευρώ που θα δώσει θα πάρει ακίνητη περιουσία 1.000.000.000. Όταν θα λάβει από το ΤΧΣ το ποσό των 6.675.890.000 για την εξάγορά αυτή???? Μας τσαμπουνάνε τωρα και μια βδομάδα για τα 11,5 δις που πρέπει να βρεθούν. Αυτά τα 6.675.890.000 δεν θα τα πληρώσουμε εμείς????
      Είναι η μόνη τράπεζα που το προσωπικό της έχει προσληφθεί αποκλειστικά από το ΑΣΕΠ με αξιοκρατεία. Είναι η Τράπεζα με το υψηλότερο ποσοστό πτυχιούκων ΑΕΙ.

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.