Η Πράσινη Απάτη δημιούργησε στην ΛΑΓΗΕ έλλειμα 300εκ € ! Ελάτε γίδια να πληρώσετε !

netakias
Στο ολυμπια  προβλέπαμε από τις 8 Οκτωβρίου 2010 (ΔΕΗ : Θα πληρώσουμε το κόστος της “Πράσινης” Απάτης; ) ότι κάτι θα πάει “στραβά” στην “πράσινη” μεθόδευση της “πρασινης” ρεμούλας για “πρασινα” φωτοβολταϊκά στην Ελληνική Υπαιθρο.
Θα γίνουμε η σύγχρονη μπανανία, στην Γουατεμάλα κατέστρεψαν όλες της καλλιεργήσιμες εκτάσεις για να φυτέψουν μπανάνες (εξ ου και μπανανία) κι εδώ με το πρόγραμμα ΗΛΙΟΣ θα “φυτέψουν” φωτοβολταϊκα. (Για να μην συνεχίσουμε στους αείμνηστους ”ιδιωτικούς” παρόχους)
Η ΔΕΗ το 2010  αγόραζε από φωτοβολταικα πάρκα στην τιμή 0,45-0,55 €/κιλοβατώρα και στη συνέχεια το ρέυμα αυτό το  πούλαγε στους καταναλωτες στην τιμή των…
0,14 €/ κιλοβατώρα (!!!), καθιστώντας την οικονομική συναλλαγη εντελώς “παράδοξη” ή…..απάτη; Ακόμη και με τις αυξήσεις του ρεύματος από τότε, 13,8% (2010) + 12% (2012) χωρίς να υπολογίζουμε την αύξηση του ΦΠΑ καθώς το ρεύμα πήγε στον συντελεστή 13% από 11%, αλλά και εξαιτίας των τελών για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και τελευταία προσετέθη και το… χαράτσι. Πρασινος Λογαριασμός, μαύρη τσέπη…..
Τι κατάφεραν λοιπόν; Μια εταιρία με κέρδη 1 δις € το 2009 μέσα σε 24 μήνες να έχει ζημίες!
Σήμερα τα σαϊνια (βλ.ΕΘΝΟΣ Κυριακής “Οικονομία” σελ.5 ) ανακάλυψαν έλλειμμα 300.000.000,00 € στην ΛΑΓΗΕ ! και θέλουν να μειώσουν τις εγγυημένες τιμές κατά 5% μπας και σωθούμε. Αλλά αυτό και πάλι θα ισχύει μόνο για τις νέες συμβάσεις, από 1/8/2012 – 31/1/2013. Επίσης η Ελλάδα, σαν πιο κουβαρντάς έχει, επίσης “παραδόξως” τις υψηλότερες ταρίφες της Ευρώπης (από την Γερμανία και την Ιταλία +50%, από την Ισπανία και την Γαλλία +40%) παρά του ότι έχει την μεγαλύτερη Ηλιοφάνεια..και κρίση….! Πλήρωνε Μήτσο…..! 
Αυτοί που πήραν αυτές τις αποφάσεις (ΓΑΠ, Παπακωνσταντίνου, Μπιρμπίλη κτλ) ή είναι κοροϊδα που τους κλέβουν ακόμη και στο ζύγι ή είναι τόσο οιΚΩΛΟγοι που θυσιάζουν την μεγαλύτερη εταιρεία της Ελλάδος για το καλό του οικοσυστήματος ή δείχνουν μια  ”παράδοξη” ευννοια στους οφελειμένους.
Ποιοι είναι αυτοί;
1) Οι Τράπεζες που δίνουν δάνεια, σε μια εποχή που έχουν κλείσει οι στρόφιγγες, με “εγγυηση” της ΔΕΗ, για 15-20 χρόνια….
2) Οι Εισαγωγείς φωτοβολταϊκων αλλά και τα εργοστάσια κατασκευής (Χριστοφοράκο δραπέτευσες νωρίς….)
3) Οι Γερμανοί κι όλο το σκυλολοϊ της Τροϊκας και της Κυβέρνησης λακέδων (γαλλ.laquais = υπηρέτης) που θα “αξιοποιήσουν” την περιουσία της ΔΕΗ (και της ΕΥΔΑΠ, ΕΥΔΑΘ, ΑτΕ)
4) Η Μερκελ θα πάρει δώρο το υπερπολύτιμο  λιγνίτη, που εμείς θα χαρίσουμε, όταν αυτός θα είναι στο limit-up, γιατί για όσους ξέρουν, ο λιγνίτης μαζί με τα υδροηλεκτρικά είναι ΤΟ ΦΘΗΝΟΤΕΡΟ ρεύμα, μακράν…..και αν κάποιος βλέπει πιο μακριά θα ξέρει ότι οι Γερμανοί, μετά τη Φουκοσίμα, αποφάσισαν να κλείσουν τα Πυρηνικά εργοστάσια μέχρι το τέλος της δεκαετίας, ενώ το πετρέλαιο τσούζει….
Με τα φωτοβολταϊκα να παράγουν, όποτε τους γουστάρει, μόνο πρωϊ, χωρίς νεφώσεις, κορύφωση μόνο μεσημβρινές ώρες, το βράδυ…γιοκ (χα χα χα χα χα ) κι όχι όταν το θέλεις πάντα, δηλαδή ώρες αιχμής…είναι τόσο μαλ@κες οι Γερμανοί να περιμένουν να δουλέψει το Εργοστάσιο της Siemens (παράδειγμα δίνω), ανάλογα με το πότε θα έχει ήλιο στα Φάρσαλα;
Πήραν το λιγνίτη του Κοσσυφοπεδίου με τον “γνωστό” τρόπο, βομβαρδίζοντας βόμβες την Σερβία, τώρα θα “αξιοποιήσουν” την ΔΕΗ “βομβαρδίζοντας” τους λογαριασμούς…..

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
http://archaeopteryxgr.blogspot.gr/

Σχόλια