Mαρούδας: Tεράστιες οι ευθύνες του ΔΣ της ΕΑΣ

Να αναλάβουν τις ευθύνες τους καλεί τα μέλη της διοίκησης της ΕΑΣ ο κ. Ρίζος Μαρούδας για την «κατάντια» της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Λάρισας.
Στην εισήγησή του στη σύσκεψη του συνδέσμου εργαζομένων στην ΕΑΣ Λάρισας – Τυρνάβου – Αγιάς ο Ρίζος Μαρούδας τόνισε:
«Η εισηγητική ομιλία των εργαζομένων στην ΕΑΣ είναι αποκαλυπτική για το μέγεθος της οικονομικής ζημιάς της ΕΑΣ που ξεπερνά τα 89 εκατ. Ευρώ και θεωρείται μη αναστρέψιμη καθώς και το σταμάτημα κάθε δραστηριότητας της ΕΑΣ και στήριξης των αγροτών μελών της.
Η ευθύνη της σημερινής και των προηγούμενων Διοικήσεων της ΕΑΣ είναι τεράστια για αυτή την κατάντια.
Στήριξαν διαχρονικά τις κυβερνητικές πολιτικές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ,  την αντιαγροτική ΚΑΠ της Ε.Ε, εναρμονίστηκαν και συμφωνούν με τον νόμο 4015/2011 που διαλύει τις Ενώσεις και τις μετατρέπει ουσιαστικά σε Ανώνυμες Εταιρείες  μεγαλοαγροτών καθώς με μαθηματική ακρίβεια οι μικρομεσαίοι αγρότες θα πεταχθούν έξω από τις νέες ΑΣΟ που δημιουργούνται.
Οι ευθύνες τους δεν περιορίζονται μόνο απέναντι στους αγρότες-μέλη της ΕΑΣ, αλλά και στους εργαζόμενους στην Ένωση καθώς παραμένουν για 10 μήνες απλήρωτοι με συνέπεια να προχωρήσουν σε επίσχεση εργασίας για να τους καταβάλλουν τα δεδουλευμένα.
Εκφράζω την συμπαράσταση και στηρίζω τον δίκαιο αγώνα των συνεταιριστικών υπαλλήλων της ΕΑΣ στους οποίους πρέπει να αποδοθούν όλα τα οφειλόμενα χρήματα χωρίς καμιά περικοπή μισθού ή άλλες αντεργατικές λύσεις που έχει προτείνει η διοίκηση της ΕΑΣ. Δεν ευθύνονται οι εργαζόμενοι για την οικονομική κρίση και ούτε φυσικά για τον οικονομικό κατήφορο της Ένωσης Λάρισας. Πρέπει να συνεχίσουν ενωμένοι τον αγώνα τους για την πληρωμή των δεδουλευμένων αλλά και ενάντια στον νόμο 4015 που θα οδηγήσει σε μαζικές απολύσεις συνεταιριστικών υπαλλήλων.
Την κύρια και αποκλειστική ευθύνη απέναντι τόσο στους αγρότες-μέλη όσο και στους εργαζόμενους της Ένωσης την φέρει το σημερινό και προηγούμενα Διοικητικά Συμβούλια της ΕΑΣ. Ας αναλάβουν τις ευθύνες τους».

Σχόλια