Τρίτη, 12 Ιουνίου 2012

Eπίσκεψη σε Πρωτοβάθμια, Δευτεροβάθμια και ΤΕΙ


Δελτίο Τύπου από επίσκεψη σε Πρωτοβάθμια, Δευτεροβάθμια και ΤΕΙ
11/6/2012
Οι Υποψήφιοι Βουλευτές των “Ανεξάρτητων Ελλήνων”, Κατερίνα Αθανασίου, Μπάμπης Παπασπύρος, Ιωάννα Γιαννούση και Ελένη Ντουρουντάκη, συναντήθηκαν με τους κ. Β. Σακελλαρίου, Α. Μαργαριτόπουλο και Ι. Κόκκορα, Διευθυντές Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας και Πρόεδρο των ΤΕΙ αντίστοιχα.
Κατά την διάρκεια των συναντήσεων επιδόθηκε στους φορείς περιληπτικό πρόγραμμα του κινήματος και παρουσιάσθηκαν από τον κ. Παπασπύρο τα κύρια σημεία του προγράμματος Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων των “Ανεξάρτητων Ελλήνων”, τα οποία είναι:
Αναθεώρηση του άρθρου 16 του Συντάγματος για την ίδρυση και λειτουργία μη κρατικών εγνωσμένων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων,εξασφαλίζοντας την δωρεάν κρατική παιδεία και την πλήρη οικονομική, ακαδημαϊκή και διοικητική αυτοδιοίκηση των ΑΕΙ-ΤΕΙ

Εφαρμογή πλήρους νομικής και ουσιαστικής κατάργησης του Ασύλου σε εκπαιδευτικά ιδρύματα και πανεπιστήμια.
Αυστηρός επανέλεγχος και αναδιατύπωση σχολικών βιβλίων και συγγραμμάτων. Αύξηση των δαπανών (κρατικών και ιδιωτικών) ώστε αυτή εντός πενταετίας να ξεπεράσει το 1.5% του ΑΕΠ.
Αναβάθμιση Ολοήμερου Σχολείου ώστε να ικανοποιεί τον παιδαγωγικό και τον κοινωνικό του ρόλο.
Η Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση βασικός πυλώνας ολοκλήρωσης της βασικής υποχρεωτικής εκπαίδευσης με αποδέσμευση του Λυκείου από την εισαγωγή στην Ανώτατη Εκπαίδευση.
Η δημιουργία ΑΕΙ και ΤΕΙ που παράγουν γνώση μέσω της έρευνας, που διαχέουν τη γνώση μέσω της διδασκαλίας, και εφαρμόζουν την έρευνα στην καινοτομία. Στη δημιουργία ΑΕΙ υψηλών ποιοτικών προδιαγραφών, ανταγωνιστικών στο ευρωπαϊκό και διεθνές ακαδημαϊκό περιβάλλον.
Κατά την διάρκεια της συνάντησης τέθηκαν από τον κ. Σακελλαρίου θέματα, διακομματικής συνεργασίας στα θέματα εκπαίδευσης, συνέχειας στις διαδικασίες, έλλειψη χώρων και αυξημένες ανάγκες στέγασης δημοτικών, αναφέρθηκε το πρόβλημα διαχείρισης της σχολικής περιουσίας που έχει περάσει στους ΟΤΑ και τέλος τονίσθηκε η ανάγκη στέγασης της πρωτοβάθμιας σε κρατικές εγκαταστάσεις.
Από την πλευρά του ο πρόεδρος των ΤΕΙ κ. Κόκκορας τόνισε, την ανάγκη διασύνδεσης των ΤΕΙ με με την αγορά και τους κρατικούς φορείς, την άμεση τροποποίηση του Ν. 4009/201 για την δυνατότητα σχεδιασμού και υποβολής προϋπολογισμού από την τρέχουσα διοίκηση και τέλος την επαγγελματική κατοχύρωση όλων των τμημάτων των ΤΕΙ.
Οι “Ανεξάρτητοι Έλληνες” ευχαρίστησαν τους Διευθυντές Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας και τον Πρόεδρο των ΤΕΙ και δεσμεύτηκαν ότι όλα τα θέματα της συνάντησης θα προωθηθούν στο κίνημα με στόχο την περαιτέρω βελτίωση του προγράμματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.