Πως ο Σόιμπλε προσπαθεί να τρομοκρατήσει τους Έλληνες...


Η Γερμανική κυβέρνηση έχει εντείνει τις απειλές της σε βάρος των Ελλήνων ψηφοφόρων, παραμονές των βουλευτικών εκλογών αυτό το Σαββατοκύριακο.
"Δεν υπάρχει εύκολος δρόμος", δήλωσε στον Τύπο νωρίτερα αυτή την εβδομάδα ο υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε (Χριστιανοδημοκρατική Ένωση). Οι κοινωνικές περικοπές και οι απολύσεις στον δημόσιο τομέα που υπαγορεύονται από την ΕΕ και το Βερολίνο, κατ 'ευφημισμό ονομάζονται “μέτρα προσαρμογής” είναι απαραίτητες και αδιαπραγμάτευτες, κατά τον Σόιμπλε, ανεξάρτητα από το τι θα ψηφίσουν οι Έλληνες.
Ήταν ακόμη πιο σαφής σε μια τηλεοπτική συνέντευξη το Σάββατο το βράδυ. Η Ελλάδα οφείλει να συμμορφωθεί με τους όρους της ΕΕ, ανεξάρτητα από το τι ψηφίζουν οι Έλληνες , είπε.

Στις αρχές του χρόνου ο Σόιμπλε επέκρινε έντονα την απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης να διεξαχθούν νέες εκλογές, και μίλησε για “εκλογές σε λάθος χρόνο”.
Μόνο μετά την επιβολή των περικοπών θα μπορούσε κανείς να μιλάει για εκλογές.
Όταν οι νέες εκλογές είχαν προγραμματιστεί, ο Σόιμπλε ζήτησε από όλα τα μέρη να κάνουν δήλωση ότι θα τηρήσουν στο ακέραιο το προβλεπόμενο πρόγραμμα των περικοπών μετά τις εκλογές. Έκανε την πληρωμή της επόμενης δόσης να εξαρτάται από αυτή την κατάσταση, και τα κόμματα να εκβιάζονται με την απειλή της εθνικής χρεοκοπίας.
Τώρα, λέει ο Σόιμπλε, ο ελληνικός λαός μπορεί να ψηφίσει όπως του αρέσει, αλλά το εκλογικό αποτέλεσμα και η σύνθεση της νέας κυβέρνησης δεν θα έχει καμία επίδραση στην πολιτική της Αθήνας.
Υπάρχουν μόνο δύο πιθανότητες: είτε η Ελλάδα θα παραμένει στην ΕΕ και στη ζώνη του ευρώ, και θα γίνουν δεκτές όλες οι σημαντικές αποφάσεις θα λαμβάνονται στις Βρυξέλλες και το Βερολίνο, ή Ελλάδα αφήνει τη ζώνη του ευρώ, με αποτέλεσμα την εθνική χρεοκοπία με εξίσου καταστροφικές οικονομικές και κοινωνικές συνέπειες.
Αυτή είναι η γλώσσα της δικτατορίας. Και στις δύο περιπτώσεις δεν είναι οι ψηφοφόροι που αποφασίζουν, αλλά οι αγορές-δηλαδή, οι τράπεζες, μεγάλες επιχειρήσεις και η οικονομική αριστοκρατία πίσω τους.
Η απειλή Σόιμπλε είναι ότι οι Έλληνες μπορούν να επιλέξουν μεταξύ ενός βράχου και μιας σκληρής θέσης της φτώχειας που υπαγορεύονται από τις Βρυξέλλες και το Βερολίνο ή την κατάσταση πτώχευσης, δείχνει πόσο επιθετικά η Γερμανία χρησιμοποιεί την οικονομική κρίση για να επιβάλει την ηγεμονία της στην Ευρώπη.

Σχόλια

  1. Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΤΕΛΟΣ, ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΤΗΣ ,ΘΑ ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΕΙ ΑΠΟ ΜΟΝΗ ΤΗΣ,ΤΙΣ ΓΥΡΙΖΟΥΝ ΟΛΑ ΜΠΟΥΜΕΡΑΝΓΚ,ΑΠΟ ΤΗΣ 18 ΙΟΥΝΙΟΥ ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟΝ ΠΟΥΛΟ.........ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΜΟΝΩΘΕΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΚΑΒΟΥΚΙ ΤΟΥΣ.........ΝΑ ΠΑΝΕ ΣΤΟΝ ΔΙΑΟΛΟ ΚΑΙ ΑΚΟΜΑ ΠΑΡΑΠΕΡΑ.........ΣΟΙΜΠΛΕ ΠΑΛΙΟΠΟΥΣΤΑΡΑ ΣΑΚΑΤΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΩΛΟΓΕΡΜΑΝΑΡΑ ΝΑΖΙ ΜΗΝ ΤΗΝ ΑΠΕΙΛΕΙΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΚΒΙΑΖΕΙΣ ΔΙΟΤΙ ΘΑ ΣΕ ΠΑΡΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΣΕ ΣΗΚΩΣΕΙ Ο ΔΙΑΟΛΟΣ ΜΑΣ ΕΧΕΤΕ ΦΕΡΕΙ ΠΙΟ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΑΜΗΝ.........ΣΥΜΜΟΡΦΩΘΕΙΤΕ ΕΚΕΙ ΣΤΗΝ ΚΩΛΟΓΕΡΜΑΝΙΑ ΣΑΣ ,ΔΕΝ ΞΕΡΕΤΕ ΜΕ ΤΙ ΤΡΕΛΑΜΕΝΟΥΣ ΕΧΕΤΕ ΜΠΛΕΞΕΙ .............ΝΑ ΣΑΣ ΔΩ ΤΙ ΘΑ ΛΕΤΕ 18 ΙΟΥΝΙΟΥ.............ΕΔΩ 400 ΧΡΟΝΙΑ ΟΙ ΓΥΦΤΟΤΟΥΡΚΟΙ ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΚΑΝΑΝ ΚΑΛΑ ,ΕΣΕΙΣ ΦΑΓΑΤΕ ΤΑ ΤΕΤΟΙΑ ΜΟΥ ΤΟ ΄40 ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΑΡΕΣ ΘΑ ΦΟΒΗΘΟΥΜΕ ΤΩΡΑ;;;;;;;;;ΟΥΣΣΣΣΣΤΤΤΤΤΤ ΡΡΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.