Παρασκευή, 29 Ιουνίου 2012

Συμφώνησαν στο πακέτο για την ανάπτυξη


Πάντως, μέχρι το βράδυ της Πέμπτης τίποτε δεν παρέπεμπε σε κάποιον συμβιβασμό. Κύκλοι του Βερολίνου εκφράζουν την άποψη ότι εντός του Ιουλίου θα υπάρξει νέα σύνοδος κορυφής που θα προσπαθήσει να επιλύσει τα εκκρεμή ζητήματα.
Από γερμανικής πλευράς εκφράζεται δυσφορία για την στάση των Μόντι και Ραχόι, οι οποίοι με τις δηλώσεις τους «προκάλεσαν πανικό», όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται.
Στους δύο ηγέτες επιρρίπτεται επίσης ότι δημιούργησαν υπερβολικές προσδοκίες από την σύνοδο κορυφής.
Πάντως, οι «27» φαίνεται να συμφώνησαν το βράδυ της Πέμπτης στο «πακέτο μέτρων υπέρ της ανάπτυξης και της απασχόλησης» ύψους 120-130 δισ. ευρώ, με το οποίο θα συμπληρωθεί το Δημοσιονομικό Σύμφωνο.
Στο περιθώριο της συνόδου, έγινε γνωστό ότι οι ηγέτες των χωρών της ευρωζώνης συμφώνησαν να ανανεώσουν τη θητεία του Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ στο τιμόνι του Eurogroup.
Deutsche Welle

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.