Ντιμπέιτ τέλος...

Της Ελλης Tριανταφυλλου
Σε αδιέξοδο οδηγήθηκε, κατά τη χθεσινή συνεδρίαση της διακομματικής επιτροπής, και η συζήτηση για το ενδεχόμενο διεξαγωγής τηλεμαχίας μεταξύ του συνόλου των πολιτικών αρχηγών. Την ίδια στιγμή, σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η αντιπαράθεση μεταξύ Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ με αντικείμενο, πλέον, την απόδοση ευθυνών σε αλλήλους για τη ματαίωση του ντιμπέιτ μεταξύ των Αντ. Σαμαρά και Αλ. Τσίπρα.
Ανάλογη τύχη είχε, όπως προαναφέρθηκε, και η τηλεμαχία ανάμεσα σε όλους τους αρχηγούς των κοινοβουλευτικών κομμάτων, οι εκπρόσωποι των οποίων εξαντλήθηκαν χθες σε μεταξύ τους αιχμές. Από την πλευρά της Ν.Δ., η μόνιμη επωδός είναι ότι εφόσον ο ΣΥΡΙΖΑ επιθυμεί τη διεξαγωγή του ντιμπέιτ όπως είχε συμφωνηθεί, το κόμμα είναι έτοιμο να συμφωνήσει, ενώ για παρελκυστική τακτική της Ν.Δ. κάνει λόγο η Κουμουνδούρου.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ κ. Παν. Σκουρλέτης, μιλώντας χθες στο Βήμα FM, υποστήριξε ότι η Ν.Δ. ουδέποτε προσήλθε σε διαπραγματεύσεις παρά μόνον απάντησε με ένα ακατανόητο υβρεολόγιο στην πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ διέψευσε ότι η υπόθεση «κόλλησε» στην επιλογή του δημοσιογράφου και κατήγγειλε τη Ν.Δ. ότι δεν επιθυμεί πραγματικά τη διεξαγωγή του.
Απαντώντας, ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου της Ν.Δ. κ. Γ. Μουρούτης –ο οποίος και διεξήγαγε τις διαβουλεύσεις με τον κ. Ν. Παππά εκ μέρους της Κουμουνδούρου– κατήγγειλε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι υπό τον φόβο της αποκάλυψης «του πραγματικού του προσώπου πετά την μπάλα στην εξέδρα» και εκτίμησε ότι επειδή δεν θέλουν το ντιμπέιτ, επιθυμούν να στρέψουν όλη την κουβέντα στο παρασκήνιο και όχι στην ουσία. «Αφού ο ΣΥΡΙΖΑ με τη Ν.Δ. δεν θέλει να κάνει debate, ας κάνει με τις συνιστώσες του, μήπως και βρουν κοινές θέσεις. Ούτως ή άλλως, θα μας βρουν απέναντί τους, σε κάθε πόλη, χωριό, πλατεία, δρόμο, καφενείο, σε όλες τις τηλεοράσεις», κατέληξε ο κ. Μουρούτης.
Το θέμα του ντιμπέιτ, αυτή τη φορά μεταξύ όλων, τέθηκε και στη χθεσινή συνεδρίαση της διακομματικής επιτροπής από τον εκπρόσωπο της Χρυσής Αυγής κ. Παν. Ηλιόπουλο, ο οποίος και επανέλαβε τη θέση του κόμματός του για συμμετοχή, χωρίς αποκλεισμό, όλων των πολιτικών αρχηγών. Επιθετικά κινήθηκε ο εκπρόσωπος Τύπου των Ανεξάρτητων Ελλήνων κ. Τέρενς Κουίκ, ο οποίος ζήτησε από τον εκπρόσωπο της Ν.Δ. κ. Λευτ. Ζαγορίτη να απαντήσει «με ένα ναι ή όχι» αν το κόμμα του θέλει τη διεξαγωγή ντιμπέιτ, ενώ τάχθηκε υπέρ της διεξαγωγής τηλεμαχίας μεταξύ των αρχηγών όσων κομμάτων τελικά το επιθυμούν. Υπέρ της διεξαγωγής του debate τάχθηκαν οι εκπρόσωποι ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ, ΔΗΜΑΡ. Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ κ. Μίμης Δαριώτης επανέλαβε ότι ισχύει η πρότασή του προς τη Ν.Δ. για ανοιχτό, διασταυρούμενο διάλογο μεταξύ των δύο αρχηγών. «Είμαστε ανοιχτοί σε ουσιαστικό διάλογο», ανταπάντησε ο εκπρόσωπος της Ν.Δ. κ. Λευτ. Ζαγορίτης και εξέφρασε τη λύπη του για το γεγονός ότι «φτάσαμε έως εδώ», είπε. Οταν ρωτήθηκε εάν έχουν εξαντληθεί τα περιθώρια συζήτησης, απάντησε: «Υπάρχει περιθώριο. Αρκεί να μην τορπιλίσει το ντιμπέιτ ο ΣΥΡΙΖΑ».
Τέλος, εκ μέρους των Οικολόγων, ο Ευάγγελος Δούβλης δήλωσε σκωπτικά: «Ελπίζουμε ο ΣΥΡΙΖΑ να μην ξεχάσει τις θέσεις του για απλή αναλογική».

Σχόλια