Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Η Ιστορία επαναλαμβάνεται αλλά δεν είναι βέβαιο ότι διδάσκει...

Το 1936 η Γερμανία εκπονούσε σχέδια κατάληψης όλης της Ευρώπης και προετοιμαζόταν πυρετωδώς προς αυτήν την κατεύθυνση. Ανάμεσα στα άλλα, το υπουργείο προπαγάνδας της με το Χιτλερ είχαν επιλέξει τον αθλητισμό για να παρουσιάσουν μια ωραιοποιημένη εικόνα του καθεστώτος τους. 
Όμως ένας "έγχρωμος" αθλητής από τις ΗΠΑ ο Jesse Owens τους χάλασε την "σούπα" με αποτέλεσμα ο Χίτλερ να αποχωρήσει από το στάδιο για να μην τον βραβεύσει.
Τελικά το αποτέλεσμα του Β' Παγκοσμίου Πολέμου έδειξε ότι οι ελεύθεροι άνθρωποι κερδίζουν στο τέλος και ότι η νίκη του έγχρωμου αθλητή ήταν σημαδιακή. Τότε λοιπόν είχαμε έναν "έγχρωμο" που ζούσε στην Δύση που μας έδειξε τι θα συμβεί στο τέλος της ημέρας. 
Χθες ένας άλλος "έγχρωμος" ο Mario Balotelli που ζει στην Δύση "εκτέλεσε" την Εθνική Γερμανίας, που χρησιμοποιήθηκε από την κα Μέρκελ στην πολιτική της για να παρουσιάσει εικόνα Γερμανικής Ευρωστίας ώστε να εξυπηρετήσει τα σκοτεινά της σχέδια για οικονομική κατάληψη της Ευρώπης. 
Και τότε και σήμερα ένας "έγχρωμος" αθλητής μας έδειξαν τι θα συμβεί στο τέλος, η ανθρωπιά και η ελευθερία θα κερδίσουν.

Σχόλια