Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου Εφήβων – Νεανίδων στο ΕΑΚ Λάρισας


Κώστας Αγοραστός: «Σημαντική διοργάνωση για την αθλούμενη νεολαία»
Μια σημαντική αθλητική διοργάνωση διεξάγεται αυτό το σαββατοκύριακο στην πόλη της Λάρισας. Αυτή δεν είναι άλλη από το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου Εφήβων – Νεανίδων στο ΕΑΚ Λάρισας με τη συμμετοχή 215 ομάδων και 1060 αθλητών -  αθλητριών. Όπως έγινε γνωστό στη συνέντευξη τύπου που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας οι αγώνες αυτοί αποτελούν την τελευταία ευκαιρία για να πιάσουν οι αθλητές τα όρια και να προκριθούν στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Βαρκελώνης.

Σε δηλώσεις του ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός ανέφερε τα εξής: «Είναι ιδιαίτερη χαρά που σήμερα και αύριο πραγματοποιείται στη Θεσσαλία το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου Εφήβων – Νεανίδων. Πρόκειται για μια γιορτή του κλασσικού αθλητισμού, ο οποίος έχει χαρίσει στη χώρα μας μεγάλες στιγμές, στιγμές χαράς για τις επιτυχίες των αθλητών μας στο παγκόσμιο στερέωμα. Με τον ΣΕΓΑΣ έχουμε ξεκινήσει μια μεγάλη συνεργασία για να έχουμε τέτοιους αγώνες στη Θεσσαλία και πιστεύουμε ότι θα έχουμε και άλλες αντίστοιχες διοργανώσεις. Οι αγώνες αυτοί στη δύσκολη οικονομική συγκυρία που βιώνει η χώρα δίνουν μηνύματα ότι μέσα από προσπάθεια, υπομονή και επιμονή πετυχαίνουμε αποτελέσματα»
Παράλληλα ο περιφερειάρχης ευχαρίστησε τον σύλλογο ξενοδόχων καθώς και τον εμπορικό σύλλογο για τη βοήθεια που προσέφεραν στην όλη διοργάνωση. «Είναι μια συλλογική προσπάθεια η οποία μοχλεύει την τοπική οικονομία και στέλνει θετικά μηνύματα» ανέφερε χαρακτηριστικά και κάλεσε όλους όσους αγαπάν τον αθλητισμό να παρακολουθήσουν τους αγώνες οι οποίοι αναμένεται να έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον.
Απ’ την πλευρά του ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ κ . Βασίλης Σεβαστής τόνισε: «Για τον ΣΕΓΑΣ η Θεσσαλία έχει μια ξεχωριστή σημασία γιατί είναι μια περιοχή που ανέδειξε σημαντικούς αθλητές, αλλά και γιατί οι αυτοδιοικητικές αρχές και οι παραγωγικοί φορείς συνεργάζονται αρμονικά για να έχουν τέτοιες διοργανώσεις. Για 2 ημέρες θα βρίσκονται στην πόλη της Λάρισας περίπου 2000 αθλητές, συνοδοί, γονείς, κριτές και άνθρωποι που σχετίζονται με τους αγώνες αυτούς. Θέλω να ευχαριστήσω τον περιφερειάρχη κ. Αγοραστό και να τονίσω ότι έχουμε σχεδιάσει από καιρό ένα πλάνο μεγάλων διοργανώσεων στη Θεσσαλία ως αντιστάθμισμα για την απώλεια των Μεσογειακών Αγώνων».
Ο κ. Σεβαστής επεσήμανε ακόμη ότι βρίσκεται η Περιφέρεια Θεσσαλίας και ο ΣΕΓΑΣ έχουν ζητήσει την πιστοποίηση από τη διεθνή επιτροπή για τη διεξαγωγή αγώνων στο Πανθεσσαλικό Στάδιο έτσι ώστε να μπορούν να γίνουν διεθνείς αγώνες στίβου εκεί.
Απ την πλευρά της η πρόεδρος του συλλόγου ξενοδόχων Λάρισας κα Ειρήνη Παπαϊωάννου ευχαρίστησε τον κ. Αγοραστό και τους άλλους φορείς για τη συνεργασία και καλωσόρισε τους αθλητές στην πόλη της Λάρισας τονίζοντας ότι πρόκειται για μια γιορτή για την πόλη αφού γεμίζουν οι δρόμοι, τα μαγαζιά με νέα παιδιά που αποτελούν ελπίδα για το μέλλον. «Είναι ανάγκη να καθιερωθεί η Λάρισα στη συνείδηση όλων ως το αθλητικό κέντρο ολόκληρης της Ελλάδας και να υπάρξει ρεύμα αθλητικού τουρισμού στην περιοχή».
Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εµπορικών Συλλόγων Θεσσαλίας κ. Νίκος Τζίκας ανέφερε ότι σ’ αυτή τη δύσκολη οικονομική κατάσταση για τη χώρα ο αθλητισμός στέλνει μηνύματα. «Η ομοσπονδία Ε.Σ. θα σταθεί αρωγός σε κάθε τέτοια προσπάθεια που δημιουργεί θετικά αποτελέσματα στην τοπική αγορά. Συγχαίρω τον κ. Αγοραστό για αυτή του την προσπάθεια».
Στη συνέντευξη τύπου παραυρέθηκαν ακόμα ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ ανατολικής Θεσσαλίας κ. Αντώνης Χιώτης, το μέλος του ΣΕΓΑΣ κ. Μιχάλης Παύλου, ο ομοσπονδιακός προπονητής κ. Γιάννης Κουτσιώρας και ο πρόεδρος των βετεράνων στίβου Λάρισας κ. Ηλίας Καφφές.

Σχόλια