Δευτέρα, 25 Ιουνίου 2012

Θερμοπύλες – Ηγουμενίτσα, πορεία αλληλεγγύης

Τη διαδρομή από τις Θερμοπύλες μέχρι την Ηγουμενίτσα θα καλύψουν με τα πόδια  πολίτες από όλη την Ελλάδα με σκοπό να μεταφέρουν με τον τρόπο αυτό ένα μήνυμα αντίστασης στην οικονομική εξαθλίωση, την εκμετάλλευση και τη φτώχεια. που βιώνουν εκατομμύρια άνθρωποι στην Ελλάδα και σε ολόκληρο τον κόσμο, αλλά και να ζητήσουν την ριζική αλλαγή πλεύσης ώστε στο επίκεντρο της οικονομίας να βρεθεί ο άνθρωπος και οι κοινωνίες και όχι τα συμφέροντα και η αισχροκέρδεια των λίγων και ισχυρών. 
Η πορεία θα ξεκινήσει στις 14 Ιουλίου από τις Θερμοπύλες και θα  ακολουθήσει τη διαδρομή....
Λαμία, Καρπενήσι, Άρτα, Ηγουμενίτσα, συνολικά  320 χιλιόμετρα . Την απόσταση αυτή  οι πεζοπόροι αναμένεται να διασχίσουν σε  13 ημέρες με ένα μέσο περπάτημα  7-8 ώρες την ημέρα, οπότε και η άφιξη στην Ηγουμενίτσα αναμένεται στις 27 Ιουλίου..
Παρ’ ότι μεταξύ των διοργανωτών της πορείας είναι και ορειβάτες με  μεγάλη εμπειρία, τονίζεται ότι για τη συμμετοχή στην πορεία δεν χρειάζονται ιδιαίτερες ικανότητες αλλά μια σχετικά καλή φυσική κατάσταση και φυσικά θέληση και θετική  διάθεση. Εξ άλλου είναι δυνατόν όσοι το επιθυμούν να περπατήσουν για ένα μόνο μέρος της διαδρομής συμμετέχοντας με αυτό τον τρόπο βιωματικά σε αυτή τη μεγάλη πορεία αλληλεγγύης.
Όσοι θέλουν να συμμετέχουν στην πορεία ή να πάρουν περισσότερες πληροφορίες για το σκοπό της διοργάνωσης, αλλά και πρακτικά θέματα σχετικά με την ίδια την πεζοπορία, τον προτεινόμενο εξοπλισμό και άλλα σχετικά θέματα θα πρέπει να επικοινωνήσουν στα τηλέφωνα 6978443183 (Αλέκος) και 6945704157  (Γιάννης), να στείλουν e-mail στη διεύθυνση thermopilesmarch@gmail.com ή να επισκεφτούν την ιστοσελίδα της πορείας στη διεύθυνση thermopilesmarch.blogspot.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.