Τετάρτη, 27 Ιουνίου 2012

«Το ντόμινο που φοβόμασταν άρχισε»

Η προσφυγή της Ισπανίας και της Κύπρου στον ευρωπαϊκό μηχανισμό στήριξης κυριαρχεί στα οικονομικά ρεπορτάζ και σχόλια του ευρωπαϊκού τύπου.
Την απόφαση της Μαδρίτης να ζητήσει την αρωγή της ευρωζώνης για τη διάσωση των τραπεζών της επικροτεί η Rheinische Post του Ντίσελντορφ, επισημαίνοντας, ότι η αποτροπή της χρεοκοπίας δεν είναι μόνο προς το συμφέρον της Ισπανίας, αλλά και προς το συμφέρον της ευρωζώνης. «Το κακό για το ευρώ είναι όμως ο τρόπος που οι Ισπανοί διαχειρίζονται την κρίση. Αντί να πουν ξεκάθαρα πόσα χρήματα χρειάζονται, προτιμούν πρώτα να καταθέσουν το αίτημα για την βοήθεια.
Η ασάφεια είναι το τελευταίο πράγμα που χρειάζονται οι αγορές σε εποχές νευρικότητας…Οι αγορές δεν πιστεύουν πλέον ότι η Ισπανία θα βγει από την κρίση με τη διάσωση των τραπεζών της. Στο τέλος η χώρα θα ενταχθεί στον μηχανισμό στήριξης. Και η προσπάθεια των υπερήφανων Ισπανών να βγουν από την κρίση ως καλύτεροι Έλληνες θα ναυαγήσει…Η αβεβαιότητα αυξάνεται. Χθες προσέφυγε στον μηχανισμό στήριξης και η Κύπρος ως πέμπτη χώρα της ευρωζώνης. Το ντόμινο που φοβόμαστε άρχισε», καταλήγει η γερμανική εφημερίδα.
Στο ίδιο μήκος κύματος και το σχόλιο της Tageszeitung του Βερολίνου, που παρατηρεί ότι η ασάφεια για τους πόρους που χρειάζονται οι ισπανικές τράπεζες είναι συστημική. Κανείς δεν γνωρίζει ποιο θα είναι το ύψος της βοήθειας προς την Ισπανία, καθώς η κρίση οξύνεται με τη δική της δυναμική. Deutsche Welle

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.