Δευτέρα, 25 Ιουνίου 2012

Ρέσλερ :«Δεν μπορούν να γίνουν εκπτώσεις»

Η Ελλάδα θα πρέπει να εφαρμόσει αυτά που έχει υποσχεθεί χωρίς εκπτώσεις, επισημαίνουν οι υπουργοί Εξωτερικών και Οικονομίας της Γερμανίας. Πάντως το Βερολίνο δεν αναμένει αποφάσεις από τη σύνοδο κορυφής.
Κάτι περισσότερο από δύσκολες προμηνύονται οι διαπραγματεύσεις στο πλαίσιο της επικείμενης συνόδου κορυφής. Στο ελληνικό ζήτημα και στα αιτήματα που διατυπώνει η νέα κυβέρνηση για χαλάρωση των ρυθμών εφαρμογής του προγράμματος και για την αναθεώρηση κάποιων σημείων είναι σαφές ότι υπάρχουν ισχυρές αντιστάσεις σε κάποιες χώρες. Έτσι διαμορφώνεται το κλίμα και στη Γερμανία που δια στόματος του υπουργού Οικονομίας Φίλιπ Ρέσλερ διαμηνύει ότι "δεν είναι δυνατόν να γίνουν εκπτώσεις στις μεταρρυθμίσεις".
Σε συνέντευξή του στο ZDF, o κ. Ρέσλερ επισημαίνει ότι το Βερολίνο είχε καταστήσει σαφές στην Ελλάδα ότι η νέα ελληνική κυβέρνηση -ανεξαρτήτως του ποιος θα την σχημάτιζε- θα έπρεπε να υιοθετήσει το πρόγραμμα προσαρμογής. Ωστόσο, παρατηρεί ο Γερμανός υπουργός, "αυτά που μέχρι τώρα ακούμε από την νέα κυβέρνηση παραπέμπουν σε άλλη κατεύθυνση".
Δεν θα υπάρξουν αποφάσεις για την Ελλάδα

Ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Γκίντο Βεστερβέλε ζήτησε από την Ελλάδα να εφαρμόσει τις συμπεφωνημένες μεταρρυθμίσεις πριν από τη νέα χρηματοδοτική βοήθεια. Τα συμφωνηθέντα προγράμματα βοήθειας ισχύουν, «αλλά αυτό σημαίνει και ότι αυτοί που αναμένουν και λαμβάνουν βοήθεια θα πρέπει να εφαρμόσουν όσα έχουν υποσχεθεί», τόνισε ο Γερμανός υπουργός, στο περιθώριο της συνάντησης με τους ομολόγους του της ΕΕ στο Λουξεμβούργο. «Δεν μπορούν να γίνουν εκπτώσεις». Είναι απαραίτητο να τηρηθούν οι συμφωνηθείσες μεταρρυθμίσεις: «Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε να υπάρξει για όλα νέα διαπραγμάτευση» τόνισε.
Στο μεταξύ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Ζάιμπερτ υπογράμμισε σήμερα το μεσημέρι ότι δεν πρόκειται να προκύψουν αποφάσεις για το ελληνικό πρόγραμμα προσαρμογής στη σύνοδο κορυφής της ΕΕ. «Μην περιμένετε αποφάσεις για την Ελλάδα» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ζάιμπερτ, ενώ ο εκπρόσωπος τύπου του υπουργείου Οικονομικών διευκρίνισε ότι χωρίς την έκθεση της τρόικα, δεν είναι δυνατόν να ληφθούν οποιεσδήποτε αποφάσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.