Παρασκευή, 1 Ιουνίου 2012

Πειρατές επιτέθηκαν σε Ελληνικό τάνκερ στην Νιγηρία


Photo by David Clark/AFP/File
Πειρατές επιτέθηκαν σε ένα ελληνικής ιδιοκτησίας δεξαμενόπλοιο ανοικτά της Νιγηρίας την Παρασκευή, αλλά απέτυχαν να καταλάβουν το πλοίο μιας και το πλήρωμα κρύφτηκε σε ένα ασφαλές δωμάτιο, δήλωσε το ΙΜΒ (International Maritime Bureau ).
Το δεξαμενόπλοιο ήταν αγκυροβολημένο στα ανοικτά του Λάγος όταν οι ένοπλοι πειρατές επιβιβάστηκαν νωρίς σήμερα, δήλωσε ο Νόελ Τσουνγκ, επικεφαλής του κέντρου πληροφόρησης της πειρατείας του ΙΜΒ στην Κουάλα Λουμπούρ.
Τα 23 μέλη του πληρώματος κατάφεραν να μπουν σε ένα ασφαλές δωμάτιο
και έστειλε ένα σήμα κινδύνου που έλαβε το IMB, το οποίο με τη σειρά του ειδοποίησε το νιγηριανό πολεμικό ναυτικό και άλλα πολεμικά πλοία που περιπολούσαν στην περιοχή.
Τα ασφαλή δωμάτια-χώροι χρησιμοποιούνται όλο και περισσότερο από τις επιχειρήσεις, για την προστασία των πληρωμάτων θαλάσσιων μεταφορών και για να ματαιώσουν τις επιθέσεις των πειρατών.
Ο Τσουνγκ είπε ότι οι πειρατές, πιθανόν είχαν σαν σκοπό να κλέψουν το φορτίο του πλοίου, εγκατέλειψε το σχέδιό τους, καθώς δεν μπορούσαν να εισέλθουν στην ασφαλή αίθουσα και κάλεσε τα πληρώματα άλλων πλοίων ανοικτά της Δυτικής Αφρικής να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.