Δευτέρα, 11 Ιουνίου 2012

Διάσωση χωρίς μνημόνιο

Η προσφυγή της Ισπανίας συνιστά διπλή πρεμιέρα. Αφενός, για πρώτη φορά προσφεύγει στους μηχανισμούς στήριξης μια από τις μεγάλες οικονομίες της ευρωζώνης, αφετέρου, και σε αντίθεση με τις περιπτώσεις της Ελλάδας, της Ιρλανδίας και της Πορτογαλίας, θα δοθεί για πρώτη φορά στοχευμένη βοήθεια για τη σταθεροποίηση του τραπεζικού συστήματος.

Με τον τρόπο αυτό η Μαδρίτη αποφεύγει αυτό που πάση θυσία προσπαθούσε να αποκλείσει η κυβέρνηση Ραχόι:
αυστηρούς όρους και προϋποθέσεις και έξωθεν έλεγχο του προϋπολογισμού της. Ωστόσο η Ισπανία οφείλει να μεταρρυθμίσει τον τραπεζικό της τομέα και να δρομολογήσει άμεσα την εξυγίανση των αδύναμων χρηματοπιστωτικών της ιδρυμάτων. Στη χειρότερη περίπτωση αυτό θα μπορούσε να σημαίνει και κλείσιμο μεμονωμένων ιδρυμάτων. (Deutsche Welle)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.