Χάιντς Ρίχτερ: Τα περιθώρια είναι μηδενικά.. επί της ουσίας δεν θα υπάρξει νέα διαπραγμάτευση..

Συνέχεια της παλιάς ιστορίας χαρακτηρίζει τις πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα ο Χάιντς Ρίχτερ, διαπρεπής γερμανός ιστορικός και άριστος γνώστης της ελληνικής πολιτικής κουλτούρας
Επί της ουσίας δεν έχει αλλάξει τίποτα, σχολιάζει ο καθηγητής προσθέτοντας ότι αυτό που τον ανησυχεί περισσότερο είναι να επιχειρήσουν τα δυο πελατειακά κόμματα, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, να κρατήσουν ζωντανό το παλιό σύστημα:
«Έχουν δώσει μεγάλες υποσχέσεις τις οποίες δεν μπορούν να κρατήσουν. Ως προς αυτό δεν θα έχουν μεγάλη ευχέρεια κινήσεων. Η αναίρεση των μέτρων λιτότητας δεν είναι δυνατή....
Όσον αφορά τη συζήτηση για τα περιθώρια επαναδιαπραγμάτευσης, ο καθηγητής είναι επίσης κατηγορηματικός:

«(Τα περιθώρια) είναι μηδενικά. Μπορεί σε ορισμένα σημεία να αποσπάσει κάποιες παραχωρήσεις, κάποια βοήθεια, αλλά επί της ουσίας δεν θα υπάρξει νέα διαπραγμάτευση. Βρυξέλλες, Βερολίνο και Παρίσι έχουν καταλήξει όσον αφορά αυτό το ζήτημα. Εξάλλου ο κ. Σαμαράς υπέγραψε την περασμένη χρονιά».
Συνεπάγεται ενδεχόμενη αποτυχία αυτών των συνομιλιών και την κατάρρευση της κυβέρνησης, ρωτάμε τον Χάιντς Ρίχτερ;
«Αυτή η κυβέρνηση δεν θα εξαντλήσει την τετραετία. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα την πιέζει ασφυκτικά. Η κυβέρνηση δεν θα είναι σε θέση να τηρήσει μεγάλο μέρος των προεκλογικών της υποσχέσεων. Και το ερώτημα είναι πότε η λαϊκή οργή θα στραφεί προς τα μέσα, και το τι θα συμβεί μετά, το φοβάμαι».
Deutsche Welle
 

Σχόλια

  1. Εχω ματια και βλεπω και ελπιζω κοινο νου για να δω πως το προβλημα μας δεν ειναι οικονομικο αλλα πολιτικο και οσο ειμαστε υποτελεις στην ΕΕ και ΟΝΕ ειμαστε ερμαιο των διαθεσεων τους.Μονο με σοβαρη ομαδικη δουλεια και αν κανουμε τα αυτονοητα που εδω και χρονια δε κανουμε (ας ειναι καλα τα πολιτικα καμαρια μας ).Μας χρειαζεται ΠΑΙΔΕΙΑ ... ουτοπικο ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.