Τετάρτη, 13 Ιουνίου 2012

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΤΟΥ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Π.ΚΑΜΜΕΝΟΥ


Ο πρόεδρος του Κινήματος ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ Πάνος Καμμένος πραγματοποίησε σήμερα Τετάρτη 13 Ιουνίου 2012 επίσκεψη στο Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος στον Πειραιά .
Ο κ. Καμμένος συναντήθηκε με την ηγεσία του Λιμενικού Σώματος, τον Αρχηγό, αντιναύαρχο Κωνσταντίνο Σούλη, τον Β΄ Υπαρχηγό, αντιναύαρχο Φουστάνο Θεόδωρο, τον Επιτελάρχη, αντιναύαρχο Μπαντιά Δημήτριο και τον Γενικό Γραμματέα Ασφάλειας Ναυσιπλοΐας Χριστόπουλο Αθανάσιο.
Ο πρόεδρος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ συναντήθηκε επίσης , με την Πανελλήνια Ένωση Αξιωματικών Λιμενικού Σώματος , την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Προσωπικού Λιμενικού Σώματος και ενημερώθηκε για θέματα που αφορούν το προσωπικό του Λιμενικού Σώματος.

Τον κ. Καμμένο συνόδευαν : ο βουλευτής Α΄ Πειραιώς Παναγιώτης Μελάς, ο βουλευτής Β΄ Πειραιώς Ιωάννης Κουράκος, ο υποψήφιος βουλευτής Επικρατείας Ιωάννης Θεοφανίδης, Ναύαρχος Π.Ν. (ε.α.), , η υποψήφια βουλευτής Β΄ Πειραιώς Ξένια Βακιρτζή , ο υποψήφιος βουλευτής Β΄ Πειραιώς Κωνσταντίνος Πατρίκιος και ο Βασίλειος Τρίκας , Διευθυντής του Ιδιαίτερου Γραφείου του Προέδρου .
Μετά το τέλος της επίσκεψης ο κ. Καμμένος έκανε τις εξής δηλώσεις :
«Επισκεφθήκαμε το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος, τον κ. Αρχηγό, τον κ. Υπαρχηγό, τον κ. Επιτελάρχη, τους αξιωματικούς, υπαξιωματικούς, άνδρες και γυναίκες του Λιμενικού Σώματος που επιτελούν ένα ιδιαίτερης σημασίας για την πατρίδα μας έργο.
Πρώτα από όλα το Λιμενικό Σώμα είναι εκείνο το Σώμα που διαχειρίζεται την Εμπορική Ναυτιλία, την μεγάλη των Ελλήνων ναυτιλία.
Η εμπορική ναυτιλία αποτελεί την μόνη διέξοδο μαζί με τον τουρισμό και τη πρωτογενή παραγωγή, που μπορεί να οδηγήσει τη χώρα έξω από αυτή την κρίση. Είναι τα ξύλινα τείχη. Το Λιμενικό Σώμα είναι το μόνο Σώμα που μπορεί έχει την εμπειρία, την ικανότητα, το προσωπικό να διαχειριστεί το θέμα της Εμπορικής Ναυτιλίας.
Η πρόταση των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ είναι άμεσα η επαναδημιουργία του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής με το Λιμενικό Σώμα, η επαναφορά άμεσα των μισθών των αξιωματικών, υπαξιωματικών, ανδρών και γυναικών του Λιμενικού Σώματος στα επίπεδα του 2009.
Η ενίσχυση του Λιμενικού Σώματος, διότι εδώ διεξάγονται πέραν της ενίσχυσης της Εμπορικής Ναυτιλίας όλες οι επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης , ασφάλειας των ελληνικών θαλασσών και παράλληλα φύλαξη των συνόρων.
Οι πρώτοι που βρίσκονται στη γραμμή στα σύνορα τα θαλάσσια είναι το Λιμενικό Σώμα. Η αντιμετώπιση φαινομένων όπως αυτά της πειρατείας γίνεται από εδώ από την καρδιά της Εμπορικής Ναυτιλίας από τον Θάλαμο Επιχειρήσεων , ένα φαινόμενο που αντιμετώπισε η Ελλάδα πρώτη, από τις χώρες του IMO.
Η πρόταση μας λοιπόν είναι ουσιαστικά η επανασύσταση του υπουργείου . Τα θέματα της ασφάλειας θα ανήκουν στον σύμβουλο ασφαλείας παρά τον πρωθυπουργό και ο υπουργός αυτός δεν θα είναι ένας υπουργός που θα είναι ένα πολιτικό πρόσωπο. Δεν θα προΐσταται του στρατιωτικού προσωπικού. Θα είναι εκείνος ο μόνιμος υπουργός ο οποίος θα χειρίζεται τα θέματα της Εμπορικής Ναυτιλίας , της ακτοπλοΐας και θα έχει αυτόν το ρόλο του συνδέσμου με τους διεθνούς οργανισμούς.
Θέλω σαν πρόεδρος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ και σαν πρώην πολιτικός προϊστάμενος του Λιμενικού Σώματος, να πω ότι χαίρει της απολύτου εμπιστοσύνης μου το προσωπικό και ζητώ από τον κ. Αρχηγό και το σύνολο του Λιμενικού Σώματος, να βοηθήσουν με όλες τις δυνάμεις τους -όπως άλλωστε κάνουν- προκειμένου να επαναφέρουμε την Εμπορική Ναυτιλία σαν πρώτη δύναμη στην Ευρώπη.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.