Παρασκευή, 1 Ιουνίου 2012

Η Μέρκελ πρέπει να λύσει το πρόβλημα της κρίσης του ευρώ


Ο Γιόσκα Φίσερ, πρώην αντικαγκελάριος της Γερμανίας, κατηγόρησε την Άνγκελα Μέρκελ, για το ότι δεν είναι προετοιμασμένη για την επίλυση της κρίσης στην ευρωζώνη, που θα μπορούσε να προκληθεί από τις εκλογές της 17ης Ιουνίου με μια ελληνική αντιμνημονιακή ψήφο.
Δύο δημοσκοπήσεις πριν από την επίσημη απαγόρευση της δημοσίευσης των δημοσκοπήσεων πριν από τις εκλογές, έδειξε αντιφατικά αποτελέσματα, με μία πρόβλεψη τη νίκη του συντηρητικού κόμματος της Νέας Δημοκρατίας, η οποία υποστηρίζει τη δέσμευση της χώρας για τις μεταρρυθμίσεις στο πλαίσιο του προγράμματος διάσωσης της και η άλλη δείχνει το αντιμνημονιακό κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ μπροστά.

«Στην περίπτωση αυτή, οι κυβερνήσεις πρέπει να παρέχουν εγγυήσεις, κυρίως η Γερμανία. Όμως, η Άνγκελα Μέρκελ μπορεί να κάνει το κάνει αυτό; Δεν νομίζω ότι η Γερμανία, και ιδιαίτερα η κυβέρνηση συνασπισμού, είναι έτοιμη για το συγκεκριμένο σενάριο σε όλα," είπε ο Φίσερ στο CNBC.
Ωστόσο, συμφωνεί ο Φίσερ με την Μέρκελ σε μία πτυχή: η Ελλάδα πρέπει να παραμείνει στη ευρωζώνη. Αυτό είναι όσο το κοινό έδαφος τους πηγαίνει.
Ο Φίσερ προτείνει ότι η Ευρώπη θα πρέπει να ανακουφίσει το χρέους της Ελλάδας και επιπλέον λέει ένα κούρεμα, θα ήταν σκόπιμο για την Ισπανία, αν και σε πολύ μεγαλύτερη κλίμακα.
Πρέπει να υπάρξει μια « Ευρωπαικοποίηση »του χρέους". Και μετά από αυτό, η Ευρώπη πρέπει να βοηθήσει την Ελλάδα στην ανοικοδόμηση της οικονομίας της και την προώθηση της ανάπτυξης ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.