Η Ισπανία έδωσε μάχη για να μείνει το ΔΝΤ όσο γίνεται πιο μακριά από την όλη υπόθεση και φαίνεται ότι τα κατάφερε...

Η σπουδή με την οποία στήθηκε το Γιούρογκρουπ και το λιτό περιεχόμενο της μονοσέλιδης ανακοίνωσης, στο οποίο η ευρωζώνη δηλώνει ότι θα αποδεχθεί το ισπανικό αίτημα, αποκαλύπτουν τον πανικό που επικρατεί στις πρωτεύουσες της E.E. ενόψει μάλιστα και των ελληνικών εκλογών. Η Ισπανία, εκτός από δήλωση προθέσεων, δεν έχει ακόμη υποβάλει επίσημα αίτημα υπαγωγής της στους ευρωπαϊκούς μηχανισμούς στήριξης. Αυτό θα γίνει όταν παραλάβει την έκθεση που ετοιμάζουν ανεξάρτητοι ελεγκτές για την κατάσταση των τραπεζών της.
Συγκεκριμένοι όροι δεν υπάρχουν ακόμη, θα διαμορφωθούν τις επόμενες μέρες και θα αφορούν μόνο στο τραπεζικό σύστημα, ο έλεγχος τους οποίου παραμένει στα χέρια της Κεντρικής Τράπεζας της Ισπανίας, ενώ  το ΔΝΤ θα έχει αυστηρά συμβουλευτικό ρόλο.
Όλα αυτά αφήνουν την εντύπωση ότι η Μαδρίτη κράτησε τα καλύτερα χαρτιά στο χθεσινό πόκερ που, όπως περιγράφουν αυτόπτες μάρτυρες,  ήταν ιδιαίτερα σκληρό. Η Ισπανία έδωσε μάχη για να μείνει το ΔΝΤ όσο γίνεται πιο μακριά από την όλη υπόθεση και φαίνεται ότι τα κατάφερε. Επίσης, δεν υπέκυψε στις αφόρητες πιέσεις των 16 υπουργών Οικονομικών να καταθέσει άμεσα αίτημα υπαγωγής στους μηχανισμούς στήριξης. Αλλά και το ποσό των 100 δις ευρώ είναι εντελώς αυθαίρετο και αναφέρθηκε για να ησυχάσουν οι χρηματαγορές. Αύριο θα δείξει. Deutsche Welle
Y.Γ
Το τι ακριβώς κατάφερε η Ισπανία και αν το ΔΝΤ θα είναι εκτός....θα φανεί σύντομα...Mακάρι να μην κάνουν πίσω, να μην υποχωρήσουν και να διεκδικήσουν.

Σχόλια

  1. Θα πρέπει να γίνει ξεκάθαρο, πρός αποφυγή οποιασδήποτε σύγκρισης και αναγωγής, οτι η περίπτωση της Ισπανίας δεν έχει καμμία σχέση με της Ελλάδας.
    Συγκεκριμένα η Ισπανία αντιμετωπίζει τραπεζιτικό πρόβλημα (κυρίως λόγω τοξικών)και όχι εξωτερικού χρέους (το ισπανικό χρέος είναι περίπου 70 % του ΑΕΠ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.