Χριστόφιας: "το θέμα διακρατικών δανείων από Ρωσία και Κίνα είναι ανοικτό ..Μπορεί και ν’ αποσύρω την αίτηση στον Μηχανισμό "

Απάντηση στους "παπαγάλους" στην Ελλάδα που έπευσαν να διακωμωδήσουν την δυνατότητα δανεισμού εκτός Ε.Ε...από Ρωσία και Κίνα.
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο ακόμα και να αποσυρθεί το κυπριακό αίτημα για Μηχανισμό.Δ.Χριστόφιας: Μπορεί και ν’ αποσύρω την αίτηση στον Μηχανισμό
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο ακόμα και να αποσυρθεί το κυπριακό αίτημα για Μηχανισμό.
Λευκωσία: Σκηνικό διπλής «πόρτας» που έχει αφήσει πολλά ερωτηματικά σε Ευρώπη και Κύπρο, φαίνεται ότι υπάρχει γύρω από τις αποφάσεις της κυβέρνησης. Εικοσιτέσσερις ώρες μετά την αίτηση της Κύπρου στο Μηχανισμό και 24 πριν από την τηλεδιάσκεψη του Eurogroup, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας άφησε την Τρίτη ανοικτό το ενδεχόμενο ακόμα και να αποσυρθεί το κυπριακό αίτημα για τον Μηχανισμό.


Μιλώντας στη σύσκεψη που είχε με τους αρχηγούς ή εκπροσώπους των κομμάτων στο Προεδρικό, είπε ότι το θέμα διακρατικών δανείων από Ρωσία και Κίνα είναι ανοικτό και σε περίπτωση θετικής εξέλιξης δεν αποκλείει ακόμα και στροφή 180 μοιρών σε σχέση με τον Μηχανισμό.

Η σύσκεψη ενώ ήταν προγραμματισμένη για τα μέτρα στήριξης της οικονομίας, αναλώθηκε στην κυπριακή αίτηση, ενώ υπήρξαν στιγμές έντονων παρατηρήσεων του Προέδρου προς τον υπουργό Οικονομικών σχετικά με εκτιμήσεις του με τις οποίες ο κ. Χριστόφιας διαφωνούσε.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Φ», ήδη η Λευκωσία έχει ενημερώσει τις ευρωπαϊκές Αρχές για το ενδεχόμενο των διακρατικών δανείων, κυρίως από την Κίνα, γι' αυτό και ενδέχεται να μην ανακοινωθεί σήμερα το αρχικό ποσό για το οποίο γίνεται η προσφυγή στον Μηχανισμό.

Περισσότερα στο σημερινό φύλλο του «Φιλελευθέρου»

Σχόλια