Πέμπτη, 14 Ιουνίου 2012

Σόιμπλε: «Συμπονώ τον απλό Έλληνα πολίτη»

Άρχισε να τα γυρνάει ο Σόιμπλε....
και ξαφνικά άρχισε να συμπονεί τον απλό Έλληνα πολίτη..
Έλεος σας έχουμε βαρεθεί.. 
Να φύγετε να πάτε αλλού..
Σε συνέντευξή του προς το περιοδικό Stern που κυκλοφορεί αύριο, ο Β. Σόιμπλε μιλά για τις ελληνικές εκλογές, τους κινδύνους για το ευρώ, αλλά και τους πλούσιους που έχουν πάρει τα μέτρα τους.
Ακόμη και στην περίπτωση επικράτησης των αντιμνημονιακών δυνάμεων στις επικείμενες εκλογές στην Ελλάδα, ο Β. Σόιμπλε δε διαβλέπει κίνδυνο για το ευρώ. «Δεν το πιστεύω» απάντησε σε σχετική ερώτηση του Stern.
Ούτως η άλλως, όπως υπογράμμισε, το εκλογικό αποτέλεσμα δεν αναιρεί την αναγκαιότητα σκληρών μέτρων για την εξυγίανση της χώρας. Ερωτηθείς για τα σενάρια εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ, ο κ. Σόιμπλε απαντά ότι «δεν θέλουμε και δεν μπορούμε νομικά να εκδιώξουμε κανέναν από την ευρωζώνη». Άλλωστε, όπως λέει, οι συνέπειες θα ήταν δραματικές. Η απόφαση όμως είναι στα χέρια των Ελλήνων.
Για τον κατώτατο μισθό
Αναφερόμενος στην παρούσα κατάσταση στην Ελλάδα, ο Γερμανός υπ. Οικονομικών σημειώνει ότι «ο απλός πολίτης υποφέρει ενώ οι πλουσιότεροι έχουν φροντίσει και έχουν διασφαλιστεί». Για να προσθέσει ότι «συμπονά πραγματικά τον απλό Έλληνα πολίτη». «Αλλά δεν μπορώ να τον γλιτώσω απ’ αυτό. Δεν είναι εύκολο να κόβεις τον κατώτατο μισθό στην Ελλάδα, όταν βλέπεις τους πολλούς ιδιοκτήτες θαλαμηγών. Αλλά ο ελληνικός κατώτατος μισθός μειώνεται στα επίπεδα του ισπανικού. Αν η χώρα θέλει να γίνει και πάλι ανταγωνιστική, πρέπει να μειωθεί» τόνισε ο Σόιμπλε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.