Τετάρτη, 27 Ιουνίου 2012

«Δημιουργείται η εντύπωση ότι λείπει η πολιτική βούληση»

Έχει την πολιτική βούληση ο Αντώνης Σαμαράς;
Οι προσπάθειες της νέας ελληνικής κυβέρνησης να διασφαλίσει χαλάρωση του προγράμματος προσαρμογής στην επικείμενη σύνοδο κορυφής είναι στο επίκεντρο δημοσιεύματος στην εφημερίδα Tagesspiegel του Βερολίνου. Η εφημερίδα παραδέχεται ότι είναι κατανοητό το αίτημα για παράταση του χρόνου εφαρμογής του μνημονίου εξαιτίας της απρόσμενης ύφεσης στην Ελλάδα. 
«Στα άλλα αιτήματα, ωστόσο, οι δανειστές...
θα είναι απορριπτικοί. Και αυτό γιατί οι Έλληνες έχουν μείνει πολύ πίσω στην εφαρμογή των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων που έχουν υποσχεθεί. Σιγά-σιγά δημιουργείται η εντύπωση ότι λείπει η πολιτική βούληση. Η νέα κυβέρνηση, λοιπόν, θα έκανε καλά να επιδείκνυε μεταρρυθμιστικό ζήλο», γράφει η εφημερίδα υπενθυμίζοντας ότι η τακτική του να ζητάς πολλά για να πάρεις κάτι μπορεί να γίνει μπούμερανγκ.
«Η αντιπολίτευση της ριζοσπαστικής αριστεράς αναμένει ότι θα υποχωρήσει έναντι των δανειστών η κυβέρνηση. Στην περίπτωση αυτή ο Αλέξης Τσίπρας θα κινητοποιούσε τους οπαδούς του και θα έκανε κόλαση της διακυβέρνηση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά», παρατηρεί το δημοσίευμα. Deutsche Welle

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.