Κυριακή, 10 Ιουνίου 2012

Ο ΣΥΡΙΖΑ θα καταργήσει Αγγλικό δίκαιο & ασυλία εθνικής κυριαρχίας..ή ΘΑ "το κάνει γαργάρα";;

"Αμέσως μετά την ακύρωση του Μνημονίου, η νέα κυβέρνηση θα καταγγείλει τους επαχθείς όρους και θα ζητήσει την επαναδιαπραγμάτευση της δανειακής σύμβασης. "
Ποιος το λέει αυτό... Ο ΣΥΡΙΖΑ  στην ιστοσελίδα του
Άρα ο ΣΥΡΙΖΑ μετά την ακύρωση του μνημονίου, προσέξτε...  θα επαναδιαπραγματευθεί την δανειακή σύμβαση !!!
Ξέχασε όμως να μας πει ο ΣΥΡΙΖΑ τι περιλαμβάνει η δανειακή σύμβαση, την οποία θέλει να επαναδιαπραγματευθεί. 
Επειδή λοιπόν ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μας εξηγεί και δεν μας λέει τι ακριβώς υπάρχει στην δανειακή σύμβαση, θα το κάνουμε εμείς..
Θα το κάνουμε εμείς για να ξεσκεπάσουμε τους λαοπλάνους και τους παπατζήδες απ όπου κι αν προέρχονται..
Γράφαμε ΕΔΩ στις 11 Φεβ. 2012 : "Οι μάσκες έπεσαν. Με Αγγλικό δίκαιο και το PSI και η νέα δανειακή...Τώρα πέστε μας θα το ψηφίσετε;;;"
Δείτε τι προβλέπει η νέα Σύμβαση Διευκόλυνσης PSI Διαχείρισης Υποχρεώσεων, που κατατέθηκε χθες στην Βουλή για ψήφιση την Κυριακή.
Διαβάστε την σελίδα 28 του Παραρτήματος Ι...
Εφαρμοστέο Δίκαιο και Αρμόδια Δικαστήρια

Η παρούσα Σύμβαση και κάθε εξωσυμβατική αξίωση που γεννάται σε σχέση με αυτή θα διέπονται και θα ερμηνεύονται σύμφωνα με το Αγγλικό δίκαιο.
Τα Μέρη υποχρεούνται να υπαγάγουν κάθε διαφορά που ενδέχεται να προκύψει σε σχέση με τη νομιμότητα, εγκυρότητα, ερμηνεία ή εκτέλεση της παρούσας Σύμβασης στην αποκλειστική αρμοδιότητα των δικαστηρίων του Μεγάλου Δουκάτου του Λουξεμβούργου.
Ο Όρος 13(2) εφαρμόζεται προς όφελος του ΕΤΧΣ. Κατά συνέπεια, τίποτε από όσα αναφέρονται στον όρο 13(2) δεν εμποδίζει το ΕΤΧΣ από το να εκκινήσει διαδικασίες αντιδικίας (οι "Διαδικασίες") στα δικαστήρια του Επωφελούμενου Κράτους Μέλους ή του εφαρμοστέου δικαίου της παρούσας Σύμβασης και το Επωφελούμενο Κράτος Μέλος αποδέχεται αμετάκλητα την υπαγωγή στην αρμοδιότητα των ανωτέρω δικαστηρίων. Στο μέτρο που το επιτρέπει ο νόμος, το ΕΤΧΣ θα μπορεί να εκκινήσει παράλληλες Διαδικασίες σε περισσότερες από μια από τις ανωτέρω δικαιοδοσίες.
Το Επωφελούμενο Κράτος Μέλος και η Τράπεζα της Ελλάδος παραιτούνται με την παρούσα αμετάκλητα και ανεπιφύλακτα από κάθε δικαίωμα ασυλίας που ήδη έχουν ή μπορεί να δικαιούνται σε σχέση με τους ίδιους και τα περιουσιακά τους στοιχεία έναντι δικαστικών ενεργειών σχετικά με την παρούσα Σύμβαση, συμπεριλαμβανομένων ενδεικτικά από κάθε δικαίωμα ασυλίας έναντι άσκησης αγωγής, έκδοσης δικαστικής απόφασης ή άλλης διάταξης, κατάσχεσης, εκτέλεσης ή ασφαλιστικού μέτρου και έναντι κάθε εκτέλεσης ή αναγκαστικού μέτρου σε βάρος των περιουσιακών τους στοιχείων στο μέτρο που αυτό δεν απαγορεύεται από αναγκαστικό νόμο.

Διευκρινίζεται ότι η ίδια παράγραφος έχει συμεριληφθεί και  στην Σύμβαση Διευκόλυνσης της Πιστωτικής Ενίσχυσης ΕΚΤ
(σελίδα 32 Παράρτημα ΙΙΙ)
Υ.Γ
Το μοναδικό κόμμα αυτή την στιγμή που έχει καθαρή θέση και εγγυάται την εθνική κυριαρχία και την κατάργηση μνημονίου και δανειακής είναι οι "Ανεξάρτητοι Έλληνες", για να ξέρουμε τι λέμε...

Διαβάστε τώρα το σχετικό Παράρτημα Ι (PSI) της νέας δανειακής.Διαβάστε και το Παράρτημα III (ΣΥΜΒΑΣΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΙΚΗΣ ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΣΗΣ)


2 σχόλια:

 1. Καταγγελία της δανειακής σύμβασης σημαίνει αυτόματα προσφυγή στο δικαστήριο του Λουξεμβούργου και εκδίκαση με το Βρεττανικό δίκαιο.
  Καταγγελία της δανειακής επίσης σημαίνει διακοπή της χρηματοδότησης της ελληνικής οικονομίας και του τραπεζιτικού συστήματος.
  Αποτέλεσμα αυτών των δύο θα είναι η στάση πληρωμών - χρεωκοπία - επαναφορά (εκ των πραγμάτων) στη δραχμή.
  Αυτό επιδιώκουν οι Ανεξάρτητοι ?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Διαβάζοντας τη αντιπρόταση των Ανεξάρτητων (σελ 18) βλέπει κανείς την ύπαρξη 5 προυποθέσεων για την καταγγελία του Μνημονίου Ι – ΙΙ και των αντίστοιχων Δανειακών Συμβάσεων, τις οποίες και αντιγράφω αυτόύσιες :
  " ...(1) μόνον εφόσον περιέλθει ο έλεγχος της ΤτΕ στο Ελληνικό Δημόσιο, αφού η ΤτΕ λειτουργεί ως αντιπρόσωπος του Ελληνικού Δημοσίου στις σχετικές συμβάσεις, (2) ενώ θα έχει ήδη τεθεί το ζήτημα των Γερμανικών Αποζημιώσεων στα αρμόδια Διεθνή Δικαστήρια και τη Διεθνή Κοινότητα και (3) θα έχει προηγηθεί η Ανακήρυξη της Ελληνικής ΑΟΖ, (4) η εξασφάλιση βραχυπρόθεσμης ρευστότητας και εναλλακτικών πηγών χρηματοδότησης του Ελληνικού Δημοσίου και (5) μετά την ολοκλήρωση του λογιστικού ελέγχου του Δημοσίου Χρέους, με τον προσδιορισμό του επαχθούς και επονείδιστου μέρους αυτού, προκειμένου η Ελλάδα να έχει στη διάθεσή της ισχυρά διαπραγματευτικά όπλα και εναλλακτικές λύσεις χρηματοδότησης, για να μη διακινδυνεύσει η ρευστότητα του Ελληνικού Δημοσίου, οι εισαγωγές και η καταβολή μισθών και συντάξεων."
  Κατόπιν τούτου ερωτώ : Ποιό είναι το χρονοδιάγραμμα για να φτάσουμε στη καταγγελία σύμφωνα με τις προυποθέσεις που τίθονται ?

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.