Σάββατο, 16 Ιουνίου 2012

Κύπρος:Δάνειο 4 δισ. € από Ρωσία και προσφυγή στον Μηχανισμό μόνο για Λαϊκή

Λευκωσία: Σε τρεις άξονες επικεντρώνονται οι κυβερνητικές προσπάθειες σε ό,τι αφορά στην οικονομία, ενώ πολλά θα εξαρτηθούν από την επόμενη των εκλογών στην Ελλάδα. Το δάνειο από τη Ρωσία φαίνεται να κλείνει θετικά, οριστικά όμως τα πράγματα θα ξεκαθαρίσουν τη Δευτέρα ή την Τρίτη.
Το ύψος του δανείου θα είναι σύμφωνα με πληροφορίες €4 δισ. Το ποσό καλύπτει τις χρηματοδοτικές ανάγκες του κράτους για το 2013 και παράλληλα το μέγιστο ποσό που ενδέχεται να χρειαστεί για την ανακεφαλαιοποίηση της Λαϊκής Τράπεζας.

Πρόθεση της Κυβέρνησης όμως τα κεφάλαια για τη Λαϊκή να αναζητηθούν από τον ευρωπαϊκό μηχανισμό στήριξης (ΕFSF). Εκτιμάται ότι με τον συνδυασμό δάνειο - μηχανισμός, οι όροι που θα τεθούν από το ΕFSF θα αφορούν αποκλειστικά την ίδια την τράπεζα («κάθετα») και το χρηματοπιστωτικό σύστημα ευρύτερα («οριζόντια»).
Και οι δύο περιπτώσεις περιλαμβάνονται στις προθέσεις της Κεντρικής Τράπεζας σε ό,τι αφορά στη διερεύνηση των συνθηκών που δημιούργησαν τα προβλήματα στις τράπεζες.
Παράλληλα, μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα θα οριστικοποιηθεί και το πακέτο μέτρων για να κλείσει η τρύπα των €200 εκατ.
Όλα όμως τελούν υπό το φως του αποτελέσματος των εκλογών στην Ελλάδα. Η Κυβέρνηση είναι έτοιμη να κινηθεί ακόμα και σε άμεση κατάθεση αίτησης για βοήθεια από το ταμείο ΕFSFαν οι εξελίξεις επιδεινωθούν ραγδαία.
Λεπτομέρειες στον Φιλελεύθερο του Σαββάτου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.