Πέμπτη, 14 Ιουνίου 2012

Μας ετοιμάζουν και 3ο πακέτο "βοήθειας";;

Ενδεχομένως να υπάρξει και τρίτο πακέτο στήριξης σύμφωνα με την Zeit. Περίοδο χάριτος σε χώρες με κρίση ζητά επικεφαλής οικονομολόγος της Goldman Sachs. "Χαμηλός ο πληθωρισμός, δύσκολη η έξοδος από την κρίση".
Ο επικεφαλής οικονομολόγος της επενδυτικής τράπεζας Goldman Sachs ζητά o Jan Hatzius να δοθεί περίοδος χάριτος στις χώρες που αντιμετωπίζουν πρόβλημα χρέους και χαλάρωση των όρων. Θα χρειαστεί και τρίτο πακέτο βοήθειας η Ελλάδα;
Περισσότερος χρόνος και ... χρήμα


Σύμφωνα με την εβδομαδιαία εφημερίδα die Zeit, που επικαλείται πηγές από κύκλους της γερμανικής κυβέρνησης αλλά και οικονομικούς κύκλους, η Ελλάδα αντιμετωπίζει πρόβλημα στην εφαρμογή του προγράμματος λιτότητας. Αυτό, όπως αναφέρεται, ισχύει μεταξύ άλλων για τα φορολογικά έσοδα αλλά και για τα έσοδα από τις ιδιωτικοποιήσεις.
Γι αυτό αυτήν την περίοδο στην Ε.Ε. συζητείται να δοθεί περισσότερος χρόνος στη χώρα για να μειώσει το χρέος της. Επειδή όμως οι Έλληνες δεν μπορούν να χρηματοδοτηθούν στην ελεύθερη αγορά, θα πρέπει να βοηθήσουν τα κράτη - δανειστές της. Γι αυτόν τον λόγο η εφημερίδα θεωρεί πολύ πιθανό το ενδεχόμενο η γερμανική βουλή να συνέλθει εκτάκτως το καλοκαίρι για να διαπραγματευτεί ένα νέο πακέτο βοήθειας. Το ποσό στο οποίο φημολογείται ότι θα ανέρχεται αυτό το πακέτο είναι ένας διψήφιος αριθμός δισεκατομμυρίων. Προϋπόθεση όμως γι' αυτό είναι να εκλεγεί την ερχόμενη Κυριακή μια κυβέρνηση που θα δεσμευτεί για τις μεταρρυθμίσεις. Deutsche Welle

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.