Η Ελλάδα δείχνει αποκλεισμένη από τις τραπεζικές αγορές μέχρι το 2017...


Η Ελλάδα μπορεί να χρειαστεί να περιμένει τουλάχιστον άλλα πέντε χρόνια, πριν να μπορέσει να πωλεί ομόλογα σε επενδυτές, σύμφωνα με χρηματοπιστωτικά ιδρύματα που συναλλάσσονται με το χρέος των ευρωπαϊκών κυβερνήσεων.
Η νέα κυβέρνηση στην Αθήνα και τα ενδεχόμενα σημάδια ότι οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης μπορεί να χαλαρώσουν τα μέτρα λιτότητας στην Ελλάδα, απέτυχαν να πείσουν τους βασικούς διαπραγματευτές ότι, η χώρα θα είναι σε θέση να επιστρέψει στην αγορά πριν από την λήξη του δεύτερου δανείου που λήγει τα επόμενα τρία χρόνια.


Τρεις από τις 20 εταιρείες που ρωτήθηκαν από το Bloomberg News,
που ασχολούνται άμεσα με τα κρατικά ομόλογα, εκτιμούν ότι θα περάσει τουλάχιστον μια δεκαετία πριν η Ελλάδα ξαναβγεί στις αγορές. Δέκα εταιρείες λένε οι επενδυτές θα δανείσουν τα χρήματα για τη χώρα, όχι νωρίτερα από το 2017, ενώ πέντε βλέπουν το 2015 το νωρίτερο. Η μέση πρόβλεψη ήταν τουλάχιστον διάρκειας πέντε ετών.
"Οι προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Ελλάδα παραμένουν εξαιρετικά μεγάλες», δήλωσε ο Jamie Searle, υπεύθυνος στρατηγικής εισοδήματος της Citigroup Inc στο Λονδίνο. "Θα πάρει αρκετά, πριν μπορέσουν να επιστρέψουν στις αγορές."

Σχόλια