Ο Πάνος Καμμένος στον Real FM

Σχόλια

  1. Ακούγοντας προσεκτικά την συνέντευξη του κ. Καμμένου στο real fm και ειδικά το πρώτο μέρος της, σχετικά με το θέμα του περίφημου non paper, αλλά και διαβάζοντας διάφορα δημοσιεύματα σχετικά με το θέμα στο παρόν μπλογκ, θεωρώ ότι ορισμένοι μας παιρνούν τουλάχιστον για ηλίθους.

    Ας βάλουμε λοιπόν τα πράγματα σε μια σειρά.

    Δεδομένα :
    1/ Yπάρχει non paper που κάποιος το συνέταξε και το διένειμε, γεγονός που πιστοποιείται και από τα πρακτικά της σύσκεψης τόσο των 3 αρχηγών αλλά και ης σύσκεψης των 5.
    2/ Το περιεχόμενο του non paper δεν θίγει τους Ανεξάρτητους, αλλά αντίθετα αναδεινκνύει την αγωνία τους για σχηματισμό κυβέρνησης.
    3/ Σε προγενέστερο χρόνο ο κ. Καμμένος κατήγγειλε το γεγονός της διακίνησης non paper του πρωθυπουργού προς τον πρόεδρο μεταξύ των αρχηγών των κομμάτων.
    4/ Ο κ. Καμμένος λέει και ισχυρίζεται ότι δεν συνέταξε το non paper και δεν το έδωσε αυτός, ενώ συγχρονως καταγγέλει προπαγάνδα και πλαστογραφία χωρίς να κατανομάζει άμεσα τους ενόχους.
    5/ Η προεδρία λέει ότι το non paper το έδωσε ο κ. Καμμένος κατά την συνάντηση του με τον πρόεδρο με την παράκληση να διανεμηθεί στους αρχηγούς των κομμάτων.
    6/ Το non paper διέρευσε στα ΜΜΕ κατά πάσα πιθανότητα από κόμμα ή από «πρόθυμο» υπάλληλο της προεδρίας.
    7/ Τα non paper (στην διεθνή και ελληνική πρακτική) είναι άτυπα έγγραφα (υπό μορφή memo) τα οποία δεν υπογραφονται, δεν πρωτοκολούνται, δεν δημοσιοποιούνται (εκτός και ζητηθεί από τον συντάκτη χωρίς όμως να αποτελεί και υποχρέωση του αποδέκτη) και δεν είναι δεσμευτικά για καμμία εκ των δύο πλευρών.

    Ενδεχόμενα σενάρια :
    α. Το non paper να δόθηκε από τον κ. Καμμένο στο Πρόεδρο με σκοπό τη παράκληση της διανομής στους αρχηγούς, αλλά όταν διέρευσε στα ΜΜΕ ο κ. Καμμένος προκειμένου να μην φανεί ανακόλουθως με το περιστατικό του non paper του πρωθυπουργού, το αρνήθηκε
    β. Το non paper δεν δόθηκε από τον κ. Καμμένο αλλά, κάποιος από τη προεδρία ή το συνέταξε ή το παρέλαβε από κάποιον τρίτο και το έβαλε με τα χαρτιά που έδωσε ο κ. Καμμένος (7 θέσεων) προκείμένου να τον εκθέσει.

    Το πρώτο σενάριο δεν δημιουργεί ερωτήματα και φαίνεται το πλεον λογικό λαμβάνοντας υπόψη το είδος του εγγράφου και το ταπεραμέντο του κ. Καμμένου.

    Το δεύτερο σενάριο δημιουργεί τα ερωτήματα :
    1/ Γιατί να γίνει αυτή η ιστορία για ένα έγγραφο που δεν εκθέτει άμεσα το κόμμα των ανεξάρτητων αλλά ως ένα σημείο το ενισχύει ?
    2/ Ποιος είναι αυτός ο «κάποιος» από τη προεδρία που «έστησε» όλη αυτή την ιστορία ?
    3/ Ποιός έλληνας πολίτης πιστεύει ότι υπάρχει τέτοιος «κάποιος» μέσα στη προεδρία της δημοκρατίας με δυνατότητα πρόσβασης σε «ευαίσθητα» έγγραφα του ιδίου του προέδρου, όταν ακομα και ο μαγείρας ελέγχεται εξονυχιστικά .
    4/ Γιατί ο κ. Καμμένος προέβη μονο σε καταγγελίες για προβοκάτσια, πλαστογραφία και δεν κατέφυγε ήδη στη δικαιοσύνη, όπως έχει πράξει σε λιγότερης σημασίας γεγονότα ?
    5/ Γιατί ένα τέτοιο θέμα που δόθηκε τόσο μεγάλη έκταση στα ΜΜΕ όταν τέθηκε στη σύσκεψη υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας αντιμετωπίστηκε από τους παρευρισκόμενους σχετικά χλιαρά , χωρίς χαρακτηρισμούς και χωρίς να ζητηθούν περαιτέρω εξηγήσεις ? Δειτε σελ 23 και μετά http://www.presidency.gr/wp-content/uploads/SuskepshPolitikwnArxhgwn15.5.12.pdf

    Περιμένω μια γόνιμη κριτική στα γραφόμενα μου

    Ευχαριστώ για τη φιλοξενία στο μπλογκ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα προσπαθήσω να εκθέσω τις σκέψεις μου με σαφήνεια, σε κάθε ερώτημα χωριστά.

      1) Για τον ίδιο λόγο για τον οποίο, κάποιοι, πίστεψαν ότι θα έπλητταν τον κ.Καμμένο με το ¨έγγραφο" για την "αμοιβή" του κ.Χήτου από την ΕΥΠ (λες και θα ήταν κακό να έχει εργασθεί ένας Έλληνας στην ΕΥΠ επ΄ωφελεία των Εθνικών συμφερόντων ή ότι θα ήταν ο μόνος...), ή με την προσπάθεια να διαρρεύσουν το τηλεγράφημα του αμερικανού πρεσβευτή - αν δεν κάνω λάθος - που έλεγε ότι ο κ. Καμμένος ήταν ο μόνος Έλληνας πολιτικός που ζήτησε από τις ΗΠΑ πίεση προς την Τουρκία για να σταματήσει να στέλνει σωρηδόν λαθρομετανάστες στη χώρα μας, νομίζοντας ότι καταδεικνύοντάς τον έτσι ως φιλοαμερικανό, θα τον μειώσουν στα μάτια του κόσμου !!!

      2) Κάλλιστα, οποιοσδήποτε στη Προεδρία της Δημοκρατίας έχει την αναγκαία πρόσβαση, την απαιτούμενη βούληση (εντολή ???) και το απαραίτητο όφελος.

      3) Ποιός έλληνας πολίτης πιστεύει ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ασχολείται ο ίδιος προσωπικά και επιτελεί "διαικπεραιωτικά / γραμματειακά" καθήκοντα, (παραλαβή, διακίνηση, πρωτοκόλληση, αρχειοθέτηση κλπ, κλπ, κλπ...) διαχειριζόμενος τα διάφορα (προφανώς πολλά σε αριθμό) έγγραφα τα οποία χειρίζεται κατά την εκτέλεση των καθηκόντων του ?? (Αν ήταν έτσι, φαντάζομαι δεν θα υπήρχε ανάγκη για τήρηση αντίστοιχου προσωπικού).
      Όσον αφορά τις διαδικασίες ελέγχου του προσωπικού σχετικά με την ΑΣΦΑΛΕΙΑ του Προέδρου της Δημοκρατίας (καθώς προφανώς σε αυτές αναφέρεστε - ο μάγειρας δεν παραλαμβάνει ούτε διεκπεραιώνει έγγραφα και δη Πολιτικά), αν και δεν τις γνωρίζω, σίγουρα θα πρέπει να είναι κατά πολύ βελτιωμένες σε σχέση με αυτές που ισχύουν σε άλλες Κρατικές και Δημόσιες Υπηρεσίες (και για τις οποίες, πολλές φορές έχουν έρθει στη δημοσιότητα, καθόλου κολακευτικές αποκαλύψεις), αλλά δεν αντιλαμβάνομαι τι σχέση έχουν οι διαδικασίες ελέγχου ασφαλείας του προσωπικού, με την διαχείριση της εισερχόμενης / εξερχόμενης αλληλογραφίας (πχ την τοποθέτηση των εγγράφων, που θα παραδώσει κατόπιν ο Πρόεδρος σε οποιονδήποτε, μέσα στον αντίστοιχο ΦΑΚΕΛΟ ή την λήψη & αποστολή με το ΦΑΞ του όποιου χαρτιού- δεν νομίζω ότι τα κάνει ο Πρόεδρος αυτά).

      4) Αναρωτιέμαι αν το γεγονός ότι εμπλέκεται ο Θεσμός του Προέδρου της Δημοκρατίας σε ένα θέμα το οποίο θα μπορούσε να αποδειχτεί απόπειρα πολιτικής εμπλοκής ενός θεσμού/προσώπου, που δεν δικαιούται βάσει Συντάγματος να έχει Πολιτικές Δράσεις (παρά μονο Πολιτειακές), θα μπορούσε να προκαλέσει δισταγμούς ποινικής διερεύνησης του θέματος....??? Παρόλα αυτά θα θέσω και εγώ ένα ερώτημα:
      Η Ελληνική Δικαιοσύνη - αν και εφόσον προβλέπεται σχετικώς - δεν πρέπει, σε τέτοιου είδους περιπτώσεις, να ενεργεί αυτεπάγγελτα ????
      Άλλωστε σε συνέντευξη που έδωσε ο κ. Καμμένος στο Real.fm 16/5/2012 είπε ότι θα κινηθεί δικαστικά.

      5) Μήπως γιατί κάποιοι ( ο κ Καμμένος το θέτει το θέμα, σελ, 24 των πρακτικών με τους 5 αρχηγούς ) γνωρίζουν ότι ασχολούμενοι με αυτό θα ανοίξουν μία "πληγή" που ενδεχομένως θα τους προκαλέσει περισσότερα δεινά από ωφέλη και συνεπώς δεν τους συμφέρει, και κάποιοι άλλοι θεωρούν ότι δεν τους αφορά (εαν είναι έτσι, πλανώνται πλάνη οικτρά, καθώς είναι θέμα που άπτεται της ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ μας και συνεπώς αφορά όλους) και προτιμούν να "ποιήσουν την νήσσαν" ????

      Ευχαριστώ για την φιλοξενία και εύχομαι να ισχύσει και στη περίπτωση της κρίσης που βασανίζει την Ελλάδα το "ουδέν κακό αμιγές καλού" !!!
      Βέβαια πρέπει να "βοηθήσουμε" και εμείς σε αυτό......

      Διαγραφή
  2. Κε Παπασπύρου καθότι είστε απόστρατος ανώτατος αξκος, θα ήθελα να μου διευκρινήσετε ποια είναι η συμφωνία του Βελιγραδίου που ανέφερε ο κ. Καμμένος και τι ακριβώς αφορά.
    http://aneksartitoi-ellines.blogspot.com/2012/05/1652012.html
    Υγ Το ερώτημα το έχω υποβάλλει και στήν ανωτέρω ανάρτηση, αλλα επειδή δεν έχω λάβει ακόμα απάντηση, πήρα το θάρρος να ρωτήσω εσάς.
    Ευχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στο 25:10 μιλάει για την συνθήκη της Λωζάνης (24 Ιουλίου 1923) και όχι του Βελιγραδίου

      Διαγραφή
    2. Κε Παπασπύρου ήμουν πλήρως σαφής , ρωτώ για την αναφορά που γίνεται στο video τστο 2.00 και 2.32 για τη συμφωνία του Βελιγραδίου
      http://aneksartitoi-ellines.blogspot.com/2012/05/1652012.html
      Τώρα αν θέλετε να κάνετε πλάκα (το video είναι διάρκειας 3.28) πιστεύω οτι δεν σας τιμά καθόλου .
      Ευχαριστώ και περιμένω την απαντησή σας.

      Διαγραφή
    3. Εγώ αναφερόμουν στην συνέντευξη του Real FM.
      Eσείς αναφέρεστε σε άλλο βίντεο (ΔΗΛΩΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΝΟΥ ΚΑΜΜΕΝΟΥ
      ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΣΤΑΣΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ)
      Σε αυτό το βίντεο ο Πάνος Καμμένος αναφέρει εκ παραδρομής "Βελιγραδίου" αντί "Βουκουρεστίου"
      Όπως θα δείτε στην επίσημη ιστοσελίδα των Ανεξάρτητων Ελλήνων http://anexartitoiellines.gr./post.php?post_id=237, έχει γίνει διόρθωση και γράφεται :
      "Για αυτό τον λόγο ζητήσαμε τη σαφή θέση όλων των κομμάτων στο Συμβούλιο υπο τη προεδρία του Προέδρου της Δημοκρατίας, ώστε να διατηρηθεί η απόφαση του Βουκουρεστίου, η Ελλάδα,δηλαδή, να ασκήσει βέτο με απόφαση και εντολή ουσιαστικά του Συμβουλίου Αρχηγών και του Προέδρου της Δημοκρατίας, που θα διαβιβάσει αυτή την εντολή.
      Ενώ στην αρχή δεν υπήρχε θέση των υπόλοιπων αρχηγών, πιστεύω ότι καταλήξαμε ότι η σημερινή υπηρεσιακή κυβέρνηση δια του υπουργού Εξωτερικών και δια του υπουργού Αμυνας που εκπροσωπείται στη Γενική Συνέλευση του ΝΑΤΟ, θα αποφασίσει τη συνέχιση της πολιτικής του Βουκουρστίου, δηλαδή την άσκηση βέτο όσον αφορά το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων, σε περίπτωση που αιτηθεί να μπει στον Οργανισμό με το όνομα Μακεδονία. "

      Όπως είδατε δεν κάνω πλάκα και είμαι και ιδιαίτερα ευγενής σε αντίθεση με εσάς
      Καλό σας βράδυ

      Διαγραφή
    4. Κε Παπασπύρου μαθήματα ευγενείας δεν δεχομαι από κανέναν.
      Στο ερωτημα μου (08:15:00 μμ 2012) ημουν σαφής και σας έδινα συγκεκριμένο link.
      Εσείς μου απαντήσατε αρχικά για έσχετο και το θεώρησα οτι κανετε τουλάχιστον πλακα για να αποφύγω αλλους όρους.
      Αν εκ των υστέρων καταλάβατε οτι κάνετε λάθος, μπορούσατε καλιστα να το πείτε και ευχαρίστως θα ανακαλούσα οτι είχα γράψει.
      Οσον αφορά το εκ παραδρομής, είναι η συνήθης δικαιολογία και περίμενα κατι πιο πειστικό. Επίσης αναλογίζομαι αν το ίδιο εκ παραδρομής λάθος το είχε κάνει ο Παπανδρέου τι θα λέγατε και τι θα γράφατε ? Θέλετε να σας θυμίσω τι έχετε κάνει στο παρελθόν ?
      Εν πάσει περιπτώσει καλή σας νύχτα και ευχαριστώ για το χρόνο που μου διαθέσατε.

      Διαγραφή
    5. Δυστυχώς - κατά την άποψή μου - ένα από τα μεγαλύτερα ελαττώματα, (και τα οποία μας έχουν οδηγήσει στο σημείο που βρισκόμαστε) του νεοέλληνα είναι η έπαρση.
      Πιστεύω ότι είναι λάθος το να μην δεχόμαστε μαθήματα ευγενείας -κατά την άποψή μου επιβάλλεται.
      Άλλωστε, εγώ τουλάχιστον, δεν παρατήρησα να παραδίδεται κανένα "μάθημα". Μόνο να γίνεται μία διαπίστωση με την οποία και συμφωνώ !!

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.