Παρασκευή, 11 Μαΐου 2012

Σομαλοί πειρατές κατέλαβαν το ελληνικών συμφερόντων τάνκερ "MT Smyrni"


Σομαλοί πειρατές κατέλαβαν ελληνικής ιδιοκτησίας, υπό Λιβεριανή σημαία, πετρελαιοφόρο που μεταφέρει κοντά στο ένα εκατομμύριο βαρέλια αργού πετρελαίου.
Ένας πειρατής, που αποκαλείται Ahmed είπε στο Reuters ότι το "MT Smyrni" έχει εκτραπεί προς τις ακτές της Σομαλίας.
Ο μάνατζερ της εταιρεία διαχείρισης του πλοίου (Dynacom Tankers), είπε ότι είχε χάσει την επαφή με το πλήρωμα του δεξαμενόπλοιου μετά την επίθεση στα ανοιχτά του Ομάν στις 11:15 GMT την Πέμπτη.

"Το πλοίο είναι τώρα σε μία από τις βάσεις μας", δήλωσε στο Reuters ο Ahmed μέσω τηλεφώνου από χώρο των πειρατών στο Hobyo.
Σύμφωνα με μια πηγή και με βάση την πορεία και την ταχύτητα του πλοίου, το δεξαμενόπλοιο θα φτάσει στη Σομαλία, γύρω στο μεσημέρι του Σαββάτου.
Το δεξαμενόπλοιο τύπου Suezmax φόρτωσε περίπου ένα εκατομμύριο βαρέλια αργού πετρελαίου στην Τουρκία – αξίας κοντά στα $ 115 εκατομμύρια δολάρια σε τρέχουσες τιμές - και ήταν καθ 'οδόν προς την Ινδονησία.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.