Τρίτη, 29 Μαΐου 2012

Le Monde: Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ με νέο ευρωπαϊκό πρόγραμμα

"Πρόκειται για την ιστορία μιας τραγωδίας που θα μας πάρει όλους στο βυθό αν η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν δράσει πριν τις 17 Ιουνίου, πριν οι Έλληνες επιστρέψουν στις κάλπες". Έτσι ξεκινά το άρθρο της η Caroline Fourest στην Γαλλική Le Monde για τις εξελίξεις στην Ελλάδα θέλοντας να δείξει με δραματικούς τόνους τι συμβαίνει.
Η Δημοκρατία χρειάζεται χρόνο ενώ οι κρίσεις ξεσπάνε άμεσα και παίζουν το παιχνίδι της δημαγωγίας, αναφέρει, από τις πρώτες σειρές, το άρθρο και αναλύει το φαινόμενο της Χρυσής Αυγής.
Ακόμη κι αν τα ποσοστά δεν ανέβουν, μόνο αυτό το νούμερο πρέπει να χτυπήσει το κόκκινο καμπανάκι...
Η αύξηση της βίας εναντίον μεταναστών στους δρόμους της Αθήνας δεν παραπέμπει στην "ελληνική μυθολογία" αλλά σε μια θλιβερή πραγματικότητα.
Αφού κάποιοι έκλεισαν τα μάτια απέναντι στον ισλαμικό φονταμενταλισμό μιλώντας για ρατσισμό, τώρα αρνούνται τον κίνδυνο της άκρας δεξιάς αποδίδοντάς την στην ελληνική κρίση. Απλοϊκές αναλύσεις...όπως απέδιδαν το πρώτο πρόβλημα στην εξίσωση Μουσουλμάνοι κατά Τζορτζ Μπους και τώρα το αποδίδουν Έλληνες κατά Μέρκελ".
Άμεση δράση πριν να είναι αργά
Η αρθρογράφος τονίζει ότι μια ελληνική κατάρρευση θα έπαιρνε μαζί της στο βυθό την Ευρώπη και τις ευρωπαϊκές τράπεζες. "Το πρόβλημα είναι ότι όταν αυτό συμβεί θα είναι αργά", αναφέρει και προτείνει να ληφθούν μέτρα πριν τις 17 Ιουνίου.
"Πρέπει άμεσα να προτείνουμε στους Έλληνες ένα νέο ευρωπαϊκό πρόγραμμα που θα δίνει χρόνο και οξυγόνο για να αποπληρώσουν τα χρέη. Αυτό το πρόγραμμα είναι πιο επείγον από τα ευρωομόλογα. Μόνο αν προκύψει αυτό το πρόγραμμα οι Έλληνες θα είχαν διάθεση να εκλέξουν μια δημιουργική κυβέρνηση συνεργασίας στην οποία θα συνυπήρχαν η δίκαιη οργή του ΣΥΡΙΖΑ και ο απαραίτητος ρεαλισμός του ΠΑΣΟΚ".
Αλλιώς, συνεχίζει η αρθρογράφος, θα είναι πολύ αργά. "Πολύ αργά για να πεισθούν οι Έλληνες ότι οι θυσίες τους πιάνουν τόπο, πολύ αργά για να αποφύγουμε την πτώχευση, την έξοδο από την ευρωζώνη και τον πειρασμό να επιχειρηθεί δικτατορία".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.