H "φτώχεια" θέλει καλοπέραση...

Μαζί με τις σελίδες του... ημερολογίου του Άκη Τσοχατζόπουλου έρχονται στο φως κι άλλα στοιχεία για τη συμπεριφορά της συζύγου του, Βίκυς Σταμάτη.
Η σύζυγος του Άκη Τσοχατζόπουλου, που παραμένει προφυλακισμένη όπως ο σύζυγος της για ξέπλυμα χρήματος, εμφανίζεται να είναι κάτοχος πιστωτικής κάρτας της ελβετικής τράπεζας UBS, με πιστωτικό όριο 50.000 ελβετικά φράγκα ή 32.000 (με την ισοτιμία του 2003).
Τα οποία μάλιστα ξόδεψε μέσα σε μόλις δυο εβδομάδες.
Ήταν καλοκαίρι του 2003 όταν η Βίκυ Σταμάτη πλήρωσε με τη συγκεκριμένη πιστωτική κάρτα πανάκριβες αγορές,
αναφέρει σε δημοσίευμα του το «Έθνος». Όπως προκύπτει από την αναλυτική κατάσταση του λογαριασμού της, η σύζυγος του Άκη Τσοχατζόπουλου ξοδεύει από τις 26 Ιουνίου έως τις 11 Ιουλίου του 2003 περισσότερα από 50.000 ελβετικά φράγκα σε Κηφισιά, Κολωνάκι και Ρώμη.
Στις 5 Ιουλίου ξοδεύει 5.648 ευρώ σε πολύ γνωστό κατάστημα ρούχων στο Κολωνάκι. Έξι μέρες μετά, πηγαίνει στη Ρώμη. Την ίδια μέρα περίπου 4.000 ευρώ σε ρούχα και κοσμήματα! Η παραμονή της στην πρωτεύουσα της Ιταλίας συνοδεύτηκε με την διαμονή σε χλιδάτο ξενοδοχείο.
Στις 10 Ιουλίου πλήρωσε 1.160,50 ευρώ. Ανάμεσα στα έγγραφα που βρέθηκαν και κατασχέθηκαν από τα γραφεία του πρώην υπουργού είναι και αποδείξεις και παραστατικά λογαριασμών από το υπερπολυτελές Four Seasons του Παρισιού, του ξενοδοχείου όπου το ζεύγος Τσοχατζόπουλου έκανε τη δεξίωση για το γάμο του, το 2004. Όλα τα παραστατικά και οι αποδείξεις για τη δεξίωση είναι στο όνομα της Βίκυς Σταμάτη και ενός ακόμη πρόσωπου, με γερμανικό όνομα. Στη διάθεση των ανακριτικών αρχών βρίσκονται και παραστατικά για τους λογαριασμούς που διατηρούσε στη UBS η Βίκυ Σταμάτη από το 2006 έως το 2009.

Σχόλια