Η αλήθεια για το Μνημόνιο: Θέλουν να μας έχουν μόνιμα χρεωμένους

Της ΕΛΕΝΑΣ ΚΟΥΝΤΟΥΡΑ
Βουλευτού Α’ Αθηνών
- Ανεξάρτητοι Έλληνες
Τα δύο τελευταία χρόνια οι πολιτικές του ΠΑΣΟΚ κατέστρεψαν την πατρίδα μας.
Ο Παπανδρέου και ο Παπακωνσταντίνου απαξίωσαν διεθνώς το όνομα της Ελλάδας, ως προς τη μακροοικονομική της προοπτική και ως προς την πιστοληπτική της φερεγγυότητα. Την ίδια ώρα, αρνήθηκαν προτάσεις εναλλακτικής δανειοδότησης από τρίτους εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Αποτέλεσμα;
Ξεκίνησε ο δανεισμός μας σε ιλιγγιώδη τοκογλυφικά επιτόκια και αμέσως μετά, με στημμένες διαδικασίες το ΠΑΣΟΚ έβαλε την Ελλάδα στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Και εννοούμε τοκογλυφικό επιτόκιο, αυτό που υπερβαίνει κατά πολύ το 1,25% του euribor που δανείζει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.
Η συνέχεια είναι λίγο-πολύ γνωστή.

Το ΠΑΣΟΚ ψήφισε το πρώτο Μνημονίο με τα αντιλαϊκά και αντικοινωνικά μέτρα με αποτέλεσμα το πρώτο κύμα οικονομικής εξαθλίωσης του ελληνικού λαού και εκτόξευσης της ανεργίας. Όλα αυτά, μόνο και μόνο για να πληρώνονται οι τόκοι και τα χρεολύσια. Την ίδια ώρα, η ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας αναλάμβανε να διεκπεραιώσει το ρόλο της τάχα αντιπολίτευσης. Ο κ. Σαμαράς ήταν η εφεδρεία που θα έμπαινε στο παιχνίδι μετά.
Επόμενη φάση; Μπήκαμε στο κυρίως μέρος του έργου.
Με το φιάσκο του δημοψηφίσματος, πήγε ο Παπανδρέου στην άκρη (απολαμβάνοντας σήμερα την ασυλία που του προσφέρουν Βενιζέλος και Σαμαράς), εκβιάστηκε ο ελληνικός λαός με το ψευτοδίλημμα της χρεοκοπίας και η ΝΔ άλλαξε θέση από το υπερήφανο όχι της παραχώρησης της εθνικής κυριαρχίας, στο ταπεινωμένο ναι σε όλα της δανειακής σύμβασης που νομιμοποίησε τα πάντα.
Και τώρα; Τι αντιμετωπίζουμε;
Καινούργια επίθεση τον Ιούνιο στα εισοδήματα μισθωτών και συνταξιούχων, νέα βαριά φορολόγηση,νέα κύματα ανεργίας και την απόλυτη βαλκανοποίηση της αγοράς εργασίας που ΠΑΣΟΚ και ΝΔ εχουν ήδη υπογράψει. Και για να λέμε τα πράγματα όπως έχουν, το Μνημόνιο II δεν χάρισε χρήματα, ούτε έσωσε χρέη. Απλά έγινε μία αναδιευθέτηση των οφειλομένων, σε μεγαλύτερη χρονική διάρκεια με χαμηλότερο επιτόκιο, που με αυτό τον τρόπο οι δανειστές μας θα βγάλουν περισσότερο κέρδος σε βάθος χρόνου.
Τόκοι, χρεολύσια, κεφάλαια θα πληρωθούν στο ακέραιο και μάλιστα κατά απόλυτη προτεραιότητα, μέσα από τον ειδικό λογαριασμό που μας έχουν επιβάλλει και έχει δημιουργηθεί για να εξυπηρετεί αυτό τον σκοπό. Δηλαδή, πρόκειται για ένα ταμείο όπου αθροίζονται τα έσοδα του κράτους με τις δόσεις του Μνημονίου, αλλά θα πληρώνονται πρώτα οι υποχρεώσεις στους δανειστές και ότι περισσεύει θα καλύπτει τις εσωτερικές λειτουργικές ανάγκες της χώρας μας. Και επειδή το Σύνταγμά μας αναφέρει ότι από τα έσοδα του κράτους εξυπηρετούνται πρώτα οι ανάγκες του λαού και του έθνους και μετά οι υποχρεώσεις προς τρίτους, οι τροϊκανοί είχαν το θράσος να απαιτήσουν να αλλάξει αυτή η διάταξη στο Ελληνικό Σύνταγμα και να εξυπηρετούνται κατά προτεραιότητα οι δανειστές εις βάρος του ελληνικού λαού. Πράγμα το οποίο έρχεται σε αντίθεση με τις αρχές, τις αξίες και τους στόχους της Ευρωπαϊκής Ένωσης και καταλύει τα ανθρώπινα δικαιώματα.

ΟΣΟΙ ΨΗΦΙΣΟΥΝ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ
ΝΔ ΤΙΜΩΡΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Το Μνημόνιο ΙΙ υπάγεται στο αγγλικό δίκαιο, που έχει αποικιοκρατικό χαρακτήρα και δεν αναγνωρίζει δικαιώματα στο δανειζόμενο, αλλά μονάχα στο δανειστή. Οι δανειστές μας βάζουν στην τσέπη ως εμπράγματες εγγυήσεις τη δημόσια περιουσία μας, τα ενεργειακά μας κοιτάσματα, τον ορυκτό πλούτο, καθώς και όποια ατομική ή οικογενειακή περιουσία είναι υποθηκευμένη στις τράπεζες.
Ακόμη και αυτός ο πολίτης που έχει στην κατοχή του ένα σπίτι, ή το κληρονόμησε από τους γονείς του και σήμερα είναι άνεργος ή άσχημα χτυπημένος από την κρίση, θα μπει στη σκέψη να το πουλήσει όσο-όσο. Πόσο μάλλον, όταν επιβαρύνεται με φόρους, τεκμήρια διαβίωσης, έκτακτα χαράτσια, έως και τέλος ιδιοκατοίκησης. Ενώ μαζί με το πακέτο αντιλαϊκών και αντικοινωνικών μέτρων του Ιουνίου, η Τρόϊκα μας επιβάλλει και την άρση της απαγόρευσης πλειστηριασμού της πρώτης κατοικίας για αδύναμες οικονομικά οικογένειες και νοικοκυριά που έχουν ληξιπρόσθεσμα χρέη. Σημειωτέον, είναι ευρέως γνωστό ότι η ελληνική ιδιοκατοίκηση του 73% ήταν πάντα αγκάθι για τις σκέψεις και τις βλέψεις των ξένων συμφερόντων και των τραπεζιτών.
Τελικό συμπέρασμα;
Οι δανειστές μας βάζουν στόχους ανέφικτους και όρους επαχθείς γιατί το συμφέρον τους δεν είναι να ξεχρεώσουμε. Θέλουν να ελέγχουν το χρέος μας. Θέλουν να είμαστε μονίμως χρεωμένοι και να μας κρατούν σε ομηρεία με ότι αυτό συνεπάγεται. Δηλαδή, απώλεια εθνικής κυριαρχίας, απώλεια δημόσιας και ιδιωτικής περιουσίας και μάλιστα, αυτό είναι φανερό από τον όρο που επέβαλλαν στο Μνημόνιο ότι δεν μπορούμε να δανειστούμε από τρίτους, γιατί αλλιώς το συνολικό μας χρέος γίνεται αυτόματα απαιτητό. Ενώ εκείνοι, όχι μόνο έχουν το δικαίωμα να αλλάζουν μονομερώς τους όρους του δανείου, αλλά και να εκχωρήσουν το σύνολο ή μέρος του χρέους ακόμη και σε τρίτους. Τρίτος, θα μπορούσε για παράδειγμα να είναι ακόμη και η Τουρκία.
Στις 6 Μαίου διακυβεύεται το μέλλον της Πατρίδας μας. Όσοι ψηφίσουν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, τιμωρούν την Ελλάδα και την παραδίδουν για πάντα στους δανειστές της. Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες είμαστε αποφασισμένοι, είμαστε πολλοί και θα γίνουμε ακόμη περισσότεροι, γιατί θέλουμε να ανήκουμε στην Ευρώπη της ισότητας, της ισονομίας, της αλληλεγγύης. Θέλουμε να ξαναβρούν οι Έλληνες το χαμόγελό τους, την αξιοπρέπεια τους, οι νέοι τα όνειρά τους, να αποκατασταθούν οι κοινωνικές αδικίες, να δώσουμε προοπτική και ελπίδα. Θέλουμε μία Ελλάδα κυρίαρχη, ισχυρή, περήφανη, ελεύθερη και ανεξάρτητη.

Σχόλια