Ο ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΟΣ

Γράφει ο Νίκος Χριστοδουλόπουλος
Ακούγοντας σήμερα τον κ. Βενιζέλο στη διακαναλική συνέντευξη που παραχώρησε ενόψει της κρίσιμης εκλογικής αναμέτρησης της ερχόμενης Κυριακής, εύκολα μπορεί κανείς να συμπεράνει ότι εξακολουθεί να είναι αμετανόητος και μάλιστα σε μεγάλο βαθμό και να νομίζει ότι απευθύνεται σε ακροατήριο το οποίο μόλις αφίχθη στην Ελλάδα με ένα τεράστιο κρουαζιερόπλοιο και δεν έζησε τα 3 τελευταία καταστροφικά χρόνια στην Ελλάδα ή όπως έγραφα σε προηγούμενο άρθρο μου ότι όλοι οι έλληνες εξακολουθούμε να πάσχουμε από το σύνδρομο της Στοκχόλμης και από αμνησία.
Μας είπε ότι η κρίση η οικονομική κινδυνεύει να μετατραπεί σε εθνική τραγωδία. Δεν μας είπε όμως πως και ποιος προκάλεσε την κρίση, με άφρονες αποφάσεις και μέτρα που μας οδήγησαν εδώ που φθάσαμε.

Δεν μας είπε ποιος στραγγάλισε την οικονομία της χώρας, με μέτρα αντιαναπτυξιακά, με οριζόντιες περικοπές των εισοδημάτων και απανωτά χαράτσια που στέγνωσαν και τους καταναλωτές και την αγορά.
Δεν μας είπε ότι τόσο ο κ. Παπακωνσταντίνου όσο και ο ίδιος που τον διαδέχθηκε υπέγραψαν τα μνημόνια και τα άλλα μέτρα, τα οποία με πάθος υπερασπιζόταν στην Βουλή αλλά τώρα με καθυστέρηση δύο ετών και ενόψει των εκλογών ανακάλυψε ότι το 1ο ΜΝΗΜΟΝΙΟ ήταν λάθος.
Μεταξύ των άλλων μας είπε ότι υπόσχεται την έξοδο της χώρας από το μνημόνιο σε τρία χρόνια, ξεχνώντας ότι στην επιστολή που υπέγραψε τόσο ο ίδιος όσο και ο εταίρος του κ. Σαμαράς έχουν αναλάβει δεσμεύσεις έναντι των δανειστών ότι θα πολιτεύονται με βάση τα αναγραφόμενα στο μνημόνιο που υπέγραψαν.
Μας είπε επίσης ότι ο ίδιος αρνήθηκε να πληρώσει το χρέος μειώνοντάς το κατά 100 δις ευρώ αλλά δεν μας είπε ότι αν προσθέσουμε το νέο δάνειο ύψους 130 δις ευρώ, τότε το ελληνικό χρέος αυξάνεται κατά 25 δις ευρώ και εφόσον όλες οι δικαστικές αποφάσεις για το κούρεμα κριθούν υπέρ της Ελλάδος σε αντίθετη δε περίπτωση θα είναι αρκετά μεγαλύτερο. Αλλά ακόμη και στη πιο ευνοϊκή για την Ελλάδα περίπτωση, με το νέο πρόγραμμα στήριξης, το ελληνικό χρέος θα μειωθεί  στο 120,5% του ΑΕΠ μέχρι το 2020, δηλαδή όσο περίπου ήταν το 2009 και μετά από όλες τις θυσίες που υπέστη και θα υποστεί ακόμη περισσότερο ο ελληνικός λαός μέχρι τότε. 
 
Αν με αυτά που λέγει ο κ. Βενιζέλος, νομίζει ότι μπορεί να μας πείσει, πλανάται πλάνη οικτρά. Δεν αρκεί που εξαφάνισε τον δύοντα ήλιο του ΠΑΣΟΚ από τα τηλεοπτικά πλάνα και που τα γέμισε με πολύχρωμες μαργαρίτες. Στο τέλος θα του μείνουν οι μαργαρίτες να τις μαδά για να δει τι του έφταιξε.
Ο ελληνικός λαός πάντως όχι. Η πολιτική του κόμματός του έφταιξε, που οδήγησε τη χώρα στη χρεοκοπία συντεταγμένη ή μη δεν έχει σημασία.

Σχόλια