Κυριακή, 27 Μαΐου 2012

Αν η Ελλάδα φύγει απ το ευρώ , η ευημερία της Γερμανίας πάει περίπατο...

Διαβάστε τι γράφει η Guardian σε σημερινό της άρθρο...
Δείτε ότι δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα για την Γερμανία σε περίπτωση εξόδου της Ελλάδας απ το ευρώ.... 
Αν η ευρωζώνη πρόκειται να συρρικνωθεί, οι πάλαι ποτέ σε αιχμαλωσία αγορές της Γερμανίας, θα γίνουν πάρα πολύ φτωχές για να εισάγουν: και η ταχεία ανατίμηση του ισχυρότερου ευρώ θα καταστήσει τις εξαγωγές της, πολύ πιο ακριβές..

Η Γερμανία την περασμένη εβδομάδα βρέθηκε σε θέση να δανειστεί, για δύο χρόνια στο εκπληκτικά χαμηλό ποσοστό του 0,07%. Πολύ ωραία...: αλλά σίγουρα το πραγματικό μήνυμα που η Άνγκελα Μέρκελ και οι συνεργάτες της, πρέπει να λάβουν από την επιτυχή δημοπρασία των zero-coupon ομόλογα Schatz είναι ότι το ενιαίο νόμισμα απλά δεν λειτουργεί.
Όλα τα χρήματα ρέουν προς μία κατεύθυνση: προς τη Γερμανία. Είναι οι προσπάθειες της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, όπως ένα γιγαντιαίο ανακύκλωσης της ρευστότητας να στεγνώσει περιοχές του τραπεζικού συστήματος της ευρωζώνης, που είναι η εξασφάλιση μιας σταθερότητας....
Η θέση αυτή δεν μπορεί να διατηρηθεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.