Τετάρτη, 23 Μαΐου 2012

Οι όροι προεκλογικής προβολής των κομμάτων στα ΜΜΕ

Τους όρους προβολής των κομμάτων και των υποψηφίων βουλευτών στα ραδιοτηλεοπτικά μέσα, καθώς και το ζήτημα της εκλογικής χρηματοδότησης, συζήτησε χτες η Διακομματική Επιτροπή Εκλογών, που συνεδρίασε υπό την προεδρεία του υπηρεσιακού υπουργού Εσωτερικών, Αν. Μανιτάκη.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου και δηλώσεις του υπουργού, η Διακομματική αποφάσισε τα εξής:

  • Η κατανομή του χρόνου προβολής κατά την προεκλογική περίοδο των πολιτικών κομμάτων και συνασπισμών κομμάτων, από την τηλεόραση και το ραδιόφωνο, θα γίνει με βάση τα αποτελέσματα των εκλογών της 6ης Μάη.
  • Δε θα ισχύσουν οι περιορισμοί στον τρόπο εμφάνισης των υποψηφίων βουλευτών, καθώς δε θα υπάρξει σταυροδοσία. Τα κόμματα θα μεριμνήσουν ώστε να τηρηθούν οι απαραίτητοι κανόνες δεοντολογίας, υπό την εποπτεία των Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης.
  • Τα κόμματα αποδέχτηκαν σημαντική μείωση της προβλεπόμενης εκλογικής επιχορήγησης.
Σε ό,τι αφορά το ποσό της εκλογικής χρηματοδότησης, ο Αντ. Μανιτάκης δήλωσε ότι αυτό είναι κάτι πάνω από 6 εκατ. ευρώ. Δεν ήταν, όμως σε θέση να διευκρινίσει το μέγεθος της μείωσης, καθώς δεν είχαν γίνει οι σχετικοί αναλυτικοί υπολογισμοί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.