Το Ισοδύναμο του Έλληνα


Του Αντιστράτηγου (ε.α) Στέλιου Καστραντά *
Απομένουν λίγα μόλις εικοσιτετράωρα από την 6η Μαΐου ,ημέρα των εθνικών εκλογών, όπου με ανάμεικτα συναισθήματα οργής, θυμού ,αγανάκτησης ,απογοήτευσης ,απελπισίας , απαισιοδοξίας και έντονης αβεβαιότητας και προβληματισμού, καλούμαστε να ψηφίσουμε τα ίδια δυστυχώς κόμματα και ορισμένα παραλλαγμένα γεννόσημά τους που όλα και όλοι μαζί οδήγησαν τους μεν Έλληνες στην εξαθλίωση την δε Χώρα στην ταπείνωση.
Είναι ίσως η πρώτη φορά στην ιστορία του κοινοβουλευτικού μας βίου όπου οι ηγεσίες, και όχι μόνο, των κομμάτων μιλάνε τόσο πολύ χωρίς να λένε τίποτε . Η γνωστή τακτική των συνεχών υπεκφυγών και της αποφυγής ειλικρινούς ενημέρωσης του εκλογικού σώματος για την επόμενη ημέρα συνεχίζεται. Προσπαθούν όλοι στο όνομα της αλήθειας να λένε ξεδιάντροπα ψέμματα. Επικαλούνται δήθεν ειλικρινείς προθέσεις για να μας ξεγελάνε.
Κόπτονται για την ανάγκη εμπέδωσης του αισθήματος ασφαλείας στους πολίτες ενώ την ίδια στιγμή μαλώνουν μεταξύ τους για το ορθόν ή όχι της λειτουργίας των λεγόμενων κέντρων φιλοξενίας λαθρομεταναστών την παρούσα χρονική συγκυρία. Μετέτρεψαν με δική τους ανοχή το κέντρο της Αθήνας σε απέραντη χαβούζα όπου ο καθένας ημεδαπός ή αλλοδαπός κάνει ότι του γουστάρει, και αφού επέτρεψαν να γεμίσουν πολυσύχναστοι δρόμοι με ανεξέλεγκτα εκδιδόμενες πόρνες, που οι περισσότερες εξ όσων προκύπτει είναι φορείς επικίνδυνων και θανατηφόρων σεξουαλικά μεταδιδόμενων νοσημάτων, φτάνουν τώρα δια του υπουργού υγείας ,κοπτόμενοι για την ανάγκη προστασίας της δημόσιας υγείας, να εισηγούνται ότι θα ποινικοποιήσουν τον απροφύλακτο όπως λένε αγοραίο έρωτα. Βέβαια ,δεν μας λένε τον τρόπο που θα πετύχουν το συγκεκριμένο. Μήπως με αιφνιδιαστικές εφόδους ανδρών του υπουργείου υγείας την ώρα της συνεύρεσης; Μήπως με υποχρεωτική τοποθέτηση κρυφών καμερών; Μήπως με έκδοση κάποιας υπουργικής απόφασης όπου ο συνευρεθείς εξερχόμενος του οίκου ανοχής θα υποχρεούται να επιδεικνύει σε τυχόν έλεγχο το χρησιμοποιηθέν προφυλακτικό μετά του περιεχομένου του το οποίο θα συγκρίνεται με επιτόπια εξέταση σπέρματος; Ας σοβαρευτούνε λοιπόν και ας μην μας θεωρούν ανόητους και δεδομένους.
Θα έλεγα λοιπόν μιας και το διακύβευμα κατά την άποψή μου των επερχόμενων εκλογών είναι εάν θα αποφασίσουμε κάποτε να σοβαρευτούμε και να αλλάξουμε τη νοοτροπία του βολέματος, της αναξιοκρατίας, της ψευτιάς ,της λαμογιάς, του βύσματος, της αρπαχτής, της κομπίνας και της φοροαποφυγής και να παραμείνουμε ως ισότιμοι, έντιμοι και ειλικρινείς πολίτες δίπλα και μαζί με τους υπόλοιπους λαούς της ευρωπαϊκής ένωσης ή θα προτιμήσουμε να παραμείνουμε στη κοσμάρα μας και να πληρώσουμε το αναλογούν τίμημα της περιφρόνησης και της απαξίωσης, να ξεκαθαρίσουμε στο μυαλό μας τι ακριβώς θέλουμε καθόσον μετά την απομάκρυνση εκ του ταμείου ουδέν λάθος αναγνωρίζεται. Θα πρέπει κάποτε να αντιληφθούμε ότι για δικές μας επιλογές δεν μας φταίνε οι άλλοι.
Και μιας και πολύς ο λόγος για ισοδύναμα μέτρα, θα έλεγα να ψάξουμε να βρούμε πρώτα το ισοδύναμο του πραγματικού Έλληνα που θα αποτελέσει την κινητήρια δύναμη εξόδου από την πολύμορφη κρίση. Να ξεχάσουμε δηλαδή και να πετάξουμε το κακέκτυπο μόρφωμα του Έλληνα το οποίο η περιβόητη λεγόμενη γενιά του πολυτεχνείου με την προτροπή την ανοχή και την υποστήριξη των περισσότερων μεταπολιτευτικών λεγόμενων κυβερνήσεων δημιούργησε και να επαναφέρουμε το πρότυπο του Έλληνα των βαλκανικών πολέμων και του πολέμου του 40 καθώς και του Έλληνα της μεταπολεμικής Ελλάδας που πίστευε σε αξίες και ιδανικά, που δούλευε σκληρά για το μεροκάματο και δεν κορόιδευε, που ήξερε να αγαπάει και να σέβεται και όχι να υποκρίνεται ,που φρόντιζε να δώσει στα παιδιά του αρχές και όχι ανούσιες παροχές, που ως δημόσιος λειτουργός πίστευε με πάθος στην εκτέλεση του καθήκοντος και της προσφοράς προς το κοινωνικό σύνολο και δεν εκμεταλλευόταν τη θέση του και το λειτούργημά του για παράνομο πλουτισμό, που ως ηγέτης φρόντιζε να αποτελεί το παράδειγμα και όχι να γίνεται περίγελως, που αγαπούσε τους γέροντες γονείς του και δεν τους εγκατέλειπε σε γηροκομεία και τέλος που ήταν ολιγαρκής και ευτυχισμένος και όχι άπληστος και δυστυχής.
Ας ελπίσουμε λοιπόν ότι με την μεθαυριανή εκλογή μας, παρά το πλήθος των αρνητικών συναισθημάτων από τα οποία όλοι μας διακατεχόμαστε, θα κάνουμε τη σωστή επιλογή και δεν θα οδηγήσουμε τη χώρα στην απομόνωση ούτε θα καταδικάσουμε τους Έλληνες σε μόνιμη φτώχεια.

Αθήνα, 3 Μαΐου 2012

*Ο Αντγος(ε.α) Στέλιος Καστραντάς είναι Γεν. Γραμματέας της Ανεξάρτητης Κίνησης Στρατιωτικών (Α.Κί.Σ)

Σχόλια

  1. i dietharmeni politiki tous einai san katara apenanti pros ton elliniko lao,kai genikotera pros tin MANA pou genise tin DIMOKRATIA.alla den exoun katalabi akoma pos i katara einai gaithara kai girnai panta ston afenti tis:. na min tous psifisi kaneis. aurio i psifos mas na einai mia psifos pros tin DIMOKRATIA kai tin APXAIA ELLINIKH ISTORIA.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.