Για να τελειώνουν τα παραμύθια...

Χειρότερη και από έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη θα ήταν η λύση του «geuro», σύμφωνα με τον Γερμανό καθηγητή οικονομικών και μέλος της «ομάδας των σοφών» που συμβουλεύει την καγκελαρία, Πέτερ Μπόφινγκερ.
Σε άρθρο του με τίτλο «Geuro, σε φοβάμαι», το οποίο δημοσιεύεται στην ηλεκτρονική έκδοση του περιοδικού Der Spiegel, ο κ. Μπόφινγκερ αναφέρεται στην πρόταση του επικεφαλής οικονομολόγου της «Ντόιτσε Μπανκ» (Deutsche Bank), Τόμας Μάγιερ για την παράλληλη κυκλοφορία ενός δεύτερου νομίσματος μαζί με το ευρώ στην Ελλάδα.
«Στην πραγματικότητα, αυτή η εναλλακτική δυνατότητα θα ήταν ακόμα χειρότερη για τους Έλληνες από την πλήρη έξοδό τους από την Ευρωζώνη» τονίζει και αναλύοντας τις αρνητικές συνέπειες από μια τέτοια επιλογή, καταλήγει: «Για το μέλλον της Ελλάδας και του ευρώ υπάρχει μόνον η ξεκάθαρη απόφαση μεταξύ της εξόδου και της παραμονής στη νομισματική ένωση. Η προσπάθεια αποφυγής αυτής της απόφασης με το Geuro θα συνδύαζε όχι τα πλεονεκτήματα, αλλά τα μειονεκτήματα των δύο εναλλακτικών επιλογών».

Σχόλια