Κοστουμαρισμένοι περιμένουν στην ουρά για ένα πιάτο σούπα!

ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ
Πριν από λίγους μήνες οι εικονιζόμενοι συνάνθρωποί μας έτρωγαν κοστουμαρισμένοι σε σικάτα εστιατόρια της Αθήνας χωρίς να μπορούν να φανταστούν την καταστροφή που θα έρθει. Τώρα περιμένουν στην ουρά των συσσιτίων για ένα πιάτο ζεστής σούπας ή φασολάδας.
Δημοσιογράφος της βρετανικής εφημερίδας Dailymail βρέθηκε σε ένα συσσίτιο της ελληνικής πρωτεύουσας και περιέγραψε με τον πιο γλαφυρό τρόπο την ελληνική πραγματικότητα.
«Μια ηλικιωμένη κυρία με μεγάλα γυαλιά και πολύ καλοντυμένη περιμένει γεμάτη ευγένεια στην ουρά. Όταν αντιλήφθηκε την παρουσία μου και του δημοσιογράφου κοντοστάθηκε και ξαφνιάστηκε. Το μόνο που της έχει απομείνει είναι η αξιοπρέπειά της. Ολα τα άλλα τα έχει χάσει», γράφει στο ρεπορτάζ της η δημοσιογράφος και συνεχίζει:

«Είδαμε πολλούς ανθρώπους κουστουμαρισμένους και περιποιημένους να περιμένουν στην ουρά. Ενας άλλος κύριος, σχετικά νέος περίμενε και αυτός. Η οικονομική κρίση έχει γονατίσει τη μεσαία τάξη. Μιλήσαμε και μια 28χρονη δημοσιογράφο η οποία μας είπε πως έχει να πληρωθεί 2 μήνες: ‘’Οι Ελληνες είμαστε περήφανοι. Μου αρέσει να ντύνομαι, να στολίζομαι και να κάθομαι σε ένα καφέ. Είναι κάτι που κάνουμε όλοι και δείχνουμε φυσιολογικοί. Αν μας προσέξεις όμως όλο το απόγευμα κρατάμε στο χέρι ένα αναψυκτικό ή ένα μπουκάλι νερό’’».
Στη συνέχεια του ρεπορτάζ της η δημοσιογράφος αναφέρει πως όλα στην πόλη μπορεί να δείχνουν φυσιολογικά αλλά οι περισσότερες επιχειρήσεις έχουν βάλει λουκέτο. Επίσης ανέφερε ότι τα περισσότερα σχολεία της χώρας κάνουν δικά τους άτυπα συσσίτια όπου γονείς αθόρυβα στέλνουν φαγητά  με τα παιδιά τους για τους μαθητές που ζουν οικογενειακό δράμα.
Η δημοσιογράφος ζήτησε από τον αντιδήμαρχο της Αθήνας να σχολιάσει την κατάσταση: «Η πόλη είναι η μητέρα των φτωχών. Αυτό είναι το καθήκον μας», είπε ο Φώτης Προβατάς.
Τέλος μια εθελόντρια στα συσσίτια επεσήμανε ότι καθημερινά πηγαίνουν νέοι άνθρωποι και περιμένον στην ουρά.

Σχόλια