Πρώτη φορά σε εκλογές που ΔΕΝ επιστρέφονται οι άδειες και οι πινακίδες κυκλοφορίας των οχημάτων προς διευκόλυνση άσκησης του εκλογικού δικαιώματος των ψηφοφόρων!!!

Με έγραψαν σήμερα για παράνομη στάθμευση στο Κολωνάκι. Στην οδό Κανάρη 24,  ώρα 17.05. Στο συγκεκριμένο σημείο που είναι η είσοδος στον πεζόδρομο που βρίσκονται τα  καφέ του Κολωνακίου, ούτε προφανής ούτε επιτακτικός λόγος αφαίρεσης των πινακίδων υπάρχει… Προβλέπεται βεβαίως από τον ΚΟΚ αλλά σπάνια εφαρμόζεται. Πόσο μάλλον προπαραμονές εκλογών…
ΠΡΟΠΑΡΑΜΟΝΗ λοιπόν ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΜΟΥ ΑΦΑΙΡΕΣΑΝ ΤΙΣ ΠΙΝΑΚΙΔΕΣ!!!!
Δεν πειράζει σκέφτηκα, αφού ήδη πρέπει να έχει εκδοθεί σχετική ΥΑ που να διατάσσει την επιστροφή των πινακίδων προς διευκόλυνση των ψηφοφόρων να ασκήσουν το εκλογικό τους του δικαίωμα… Όπως γίνεται σε ΟΛΕΣ τις εκλογές.
Αποτελεί πάγια αρχή της διοίκησης από τη μεταπολίτευση και μετά, τρεις τουλάχιστον ημέρες πριν από τη διεξαγωγή των εκλογών, να εκδίδεται Υ.Α του υπουργού Προστασίας του πολίτη, με την οποία αποφασίζεται η επιστροφή πινακίδων και αδειών οδήγησης προς διευκόλυνση μετακίνησης πολιτών για τις εκλογές, προκειμένου να διευκολυνθούν οι πολίτες για την άσκηση του εκλογικού τους δικαιώματος.

Το ίδιο ίσχυε και για τις πινακίδες που αφαιρούνταν από τη Δημοτική Αστυνομία . Με απόφαση που λαμβάνονταν από τον Δήμαρχο  μετά συνήθως  από εισήγηση του Αντιδημάρχου Δημοτικής Αστυνομίας, αποφασίζονταν η επιστροφή πινακίδων και αδειών οδήγησης προς διευκόλυνση μετακίνησης πολιτών για τις εκλογές

Την τελευταία φορά που υπουργός και δήμαρχοι αποφάσισαν την επιστροφή πινακίδων και αδειών οδήγησης ήταν λόγω των εορτών του Πάσχα που μας πέρασε. Η προτελευταία ήταν με απόφαση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Χρήστου Παπουτσή, όταν επιστράφηκαν οι άδειες οδήγησης, καθώς και οι άδειες και οι πινακίδες κυκλοφορίας των οχημάτων (αυτοκινήτων, μοτοσικλετών και μοτοποδηλάτων), προκειμένου να διευκολυνθούν οι πολίτες στη μετακίνησή τους για τις εορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς

Ψάχνω που λες στη Google για «εκλογές επιστροφή πινακίδων και αδειών οδήγησης προς διευκόλυνση μετακίνησης πολιτών» και παίρνω 4.880 αποτελέσματα που όμως ήταν όλα για τις εκλογές του 2009!!!

Ξαναψάχνω, αυτή τη φορά με τη προσαρμοσμένη αναζήτηση κάνοντας χρήση του φίλτρου της Google  «τελευταίες 24 ώρες» και παίρνω 0 αποτελέσματα!!!!!!

Μη πιστεύοντας στα μάτια μου, παίρνω αμέσως τηλέφωνο την Τροχαία Αθηνών και ρωτάω αν επιστρέφονται οι πινακίδες λογω των εκλογών.  Ο Ανθυπαστυνόμος Αξιωματικός Υπηρεσίας ονόματι Φιλιππόπουλος μου είπε ότι δεν γνωρίζει κάτι σχετικό , λεγοντάς μου  να ξαναπάρω τηλέφωνο  σε δέκα λεπτά, για να ρωτήσει εντωμεταξύ το Υπασπιστήριο αν  έχει έρθει σχετική εγκύκλιος… Τον ξαναπαίρνω και μου απατάει ότι οι πινακίδες ΔΕΝ ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΝΤΑΙ γιατί δεν υπάρχει προς ώρας σχετική διαταγή!!!

Σύμφωνα με το άρθρο 166 του Ποινικού Κώδικα  (Διατάραξη της εκλογής), όποιος με πρόθεση παρεμποδίζει τη διεξαγωγή κάποιας εκλογής ή τη διαταράσσει με οποιονδήποτε άλλο τρόπο τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι ενός έτους. Ο νόμος δεν ορίζει ούτε περιορίζει τα μέσα παρεμπόδισης της διεξαγωγής κάποιας εκλογής , οπότε αυτή μπορεί να λάβει χώρα με κάθε τρόπο ή μέσο. Η απαρίθμηση των μέσων διατάραξης είναι ενδεικτική. Διατάραξη σημαίνει ότι άμεσα τη δυσχεραίνει. Τα χρησιμοποιούμενα μέσα είναι αδιάφορα, αρκεί η συμπεριφορά να αντιβαίνει προς την τάξη. Αν η παράλειψη έκδοσης  απόφασης επιστροφής  των αδειών οδήγησης, καθώς και των πινακίδων κυκλοφορίας των οχημάτων (αυτοκινήτων, μοτοσικλετών και μοτοποδηλάτων), προκειμένου να διευκολυνθούν οι πολίτες στη μετακίνησή τους για την άσκηση του εκλογικού τους δικαιώματος αντιβαίνει στην προκείμενη περίπτωση προς την τάξη, αυτό θα κριθεί από την κρισιμότητα της εκλογικής διαδικασίας, από τα αντικρουόμενα συμφέροντα και από το σκοπό που εμφανώς εξυπηρετεί η παράλειψη. Η παράλειψη δε αυτή καταλαμβάνει ως διαφαίνεται το χρόνο έναρξης και τέλους της  ψηφοφορίας ενώ εν προκειμένου ποινικα αδιάφορη είναι η διαλογή και διαπίστωση του αποτελέσματος.  
http://alampasis.blogspot.com/2012/05/blog-post.html

Σχόλια

  1. ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΠΟΔΙΑ ΘΑ ΠΑΜΕ ΝΑ ΨΗΦΙΣΟΥΜΕ. ΘΕΛΟΥΝ ΤΗΝ ΑΠΟΧΗ ΓΙΑΤΙ ΒΟΛΕΥΕΙ ΤΟΥΣ
    ΣΑΜΑΡΕΛΟΥΣ ΠΑΣΟΚΟΝΟΥΔΟΥΛΗΔΕΣ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΕΡΑΣΕΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΑΝ ΕΔΙΝΑΝ ΤΙΣ ΠΙΝΑΚΙΔΕΣ ΙΣΩΣ ΝΑ ΜΗΝ ΠΗΓΑΙΝΑ ΛΟΓΩ ΒΕΝΖΙΝΗΣ ΤΩΡΑ ΟΜΩΣ ΘΑ ΠΑΩ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΠΕΖΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.