Πέμπτη, 10 Μαΐου 2012

Πόσοι θα εισαχθούν σε ΑΕΙ - ΤΕΙ

Ελαφρώς αυξημένος σε σχέση με πέρυσι -προς όφελος κυρίως των ειδικών κατηγοριών (τρίτεκνοι, πολύτεκνοι κ.λπ.)- είναι εφέτος ο αριθμός των εισακτέων σε Πανεπιστήμια και ΤΕΙ.
Ειδικότερα, όπως ανακοίνωσε την Πέμπτη το υπουργείο Παιδείας, συνολικά διατίθενται 76.094 θέσεις, από 74.440 πέρυσι, είναι δηλαδή αυξημένες κατά 2,22%.
Σύμφωνα με τα στοιχεία, διατίθενται εφέτος:

  • Στα Πανεπιστήμια 44.381 θέσεις, έναντι 41.920 πέρυσι (+5,87%)
  • Στα ΤΕΙ 31.713 θέσεις, έναντι 32.520 πέρυσι (-2,48%).
Τις θέσεις αυτές να διεκδικήσουν 87.491 περίπου εν δυνάμει υποψήφιοι, τελειόφοιτοι της Γ' Λυκείου και οι περίπου 15.000 απόφοιτοι προηγούμενων ετών που υπολογίζεται ότι θα λάβουν μέρος στις φετινές εξετάσεις.
Ειδικά για τα ΤΕΙ, διαπιστώνεται ανακατανομή στις θέσεις με ορθολογικότερα κριτήρια, ενώ επανέρχονται στο μηχανογραφικό 15 Τεχνολογικά Ιδρύματα που δεν είχαν δεχθεί πέρυσι υποψηφίους.
Το υπουργείο Παιδείας έκρινε, όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωσή του, ότι ο αριθμός εισακτέων εφέτος δεν πρέπει να μειωθεί, ώστε να ανακουφισθεί σε περίοδο πρωτοφανούς κρίσης η ελληνική οικογένεια στέλνοντας τα παιδιά της στα δημόσια ΑΕΙ.
Για τον ίδιο λόγο, σημειώνεται ότι ελήφθη μέριμνα για περαιτέρω ενίσχυση οικογενειών με πρόσθετες ανάγκες, μέσω της άρσης περιορισμών που αφορούν στα κριτήρια υπαγωγής στις ειδικές κατηγορίες (πολυτεκνίας, τριτεκνίας, κοινωνικά κ.ά.). Τα νέα διευρυμένα κριτήρια, μάλιστα, θα ισχύσουν και για τους αποφοίτους του ακαδημαϊκού έτους 2011.
Συνολικά, ο αριθμός των θέσεων για τις ειδικές κατηγορίες (πολύτεκνοι, τρίτεκνοι, κοινωνικά κριτήρια) αντιστοιχεί στο 15,9% του φετινού συνολικού αριθμού των εισακτέων, από 10,8% πέρυσι. (MEGA)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.